Verkoopstrategie I: Verhogen Onderscheidend Vermogen in Sales

Wil je je Groothandel laten excelleren in een competitieve markt? Het is een uitdaging waar veel Groothandelaren voor staan. Onderscheid je niet langer op prijs alleen, maar kies voor unieke positionering. Wees voorbereid op de toekomst met onze maatwerk training: "Verhogen Onderscheidend Vermogen in Sales".

Verkoopstrategie: De groothandel zoekt onderscheidend vermogen

De Groothandel zoekt naar onderscheidend vermogen in een steeds sterker worden concurrentieveld. Verandering is de enige constante. Daarom moeten je als Groothandel flexibeler en innovatiever zijn dan ooit tevoren. Het is niet langer voldoende om enkel een breed en diep assortiment aan te bieden. Vandaag de dag moet je inspelen op nieuwe ontwikkelingen, e-business omarmen en werken als een geïntegreerd team samen met je partners.

Maar hoe positioneer je jouw Groothandel op de beste manier? Hoe kijkt de klant naar jou? Wat maakt jouw Groothandel uniek en waarom zouden ze voor jou kiezen? Het zijn vragen die cruciaal zijn voor succes.

Blended Maatwerk Training Verhogen Onderscheidend Vermogen in Sales

Onze Blended Maatwerk Training Verhogen Onderscheidend Vermogen in Sales helpt jouw salesteam bij het ontwikkelen van een onderscheidend vermogen in sales. Je salesteam leert jouw Groothadel te verkopen als de unieke en waardevolle partner die het is. Niet door middel van een opgedreund verkooppraatje, maar door de eigen unieke missie en visie volledig te doorgronden, uit te stralen en overtuigend over te brengen naar de klant.

Wat maakt jouw groothandel uniek?

Op welke manier springt jouw groothandel eruit? Wat is jouw verkoopstrategie? Kent en begrijpt jouw verkoopteam deze verkoopstrategie en weet jouw verkoopteam deze unieke eigenschappen duidelijk te communiceren? Zit jouw onderscheidend vermogen in de variëteit, breedte en diepte van je assortiment? Of blink je uit in klantenservice, met snelle leveringen en flexibele retourvoorwaarden? Als dat het geval is, hoe onderscheidt jouw service zich dan van andere groothandels? Is het de prijs die jouw groothandel onderscheidt? En zo ja, hoe reageer je dan als een concurrent goedkoper is? Misschien is jouw kracht juist het deskundige advies dat je biedt. Maar is de klant ook bereid hiervoor te betalen? Of ligt jouw onderscheidend vermogen in de innovaties die je doorvoert in de keten? Of in de manier waarop jouw groothandel bijdraagt aan de efficiëntie op de werkvloer bij de klant?

Wil je loskomen van prijsconcurrentie?

Streef je ernaar om los te komen van prijsconcurrentie of ambieer je juist de positie van goedkoopste leverancier? In alle gevallen moet jouw verkoopteam in staat zijn de verkoopstrategie – te beginnen met het benadrukken van het onderscheidend vermogen – effectief te communiceren naar de klant. Want het hebben van een onderscheidend vermogen is één ding, maar het vermogen om dit overtuigend over te brengen naar de klant is een kunst op zich!

Onze Expertise:

Wij zijn bekend met de uitdagingen en kansen in de groothandelsbranche. We hebben talrijke groothandels ondersteund in het helder definiëren van hun onderscheidend vermogen en het trainen van hun verkoopteams om dit vermogen op de juiste wijze te presenteren. Laat daarom je team onze blended module ‘Strategie I: Verhogen Onderscheidend Vermogen’ volgen. Hierdoor zal hun trots op het bedrijf toenemen, zullen ze effectiever de prijsconcurrentie omzeilen en uiteindelijk betere verkoopresultaten behalen.

Wat ga je bereiken met deze training?

  • Je salesteam leert jouw bedrijf als geen ander te positioneren en te ‘verkopen’
  • Je salesteam is in staat om de unieke waarde van jouw bedrijf voor klanten te benoemen
  • Je ontwikkelt een sterke trots voor je bedrijf bij je salesteam, en weet dit in alles wat je doet uit te stralen
  • Je leert je salesteam oprecht en consistent te handelen vanuit jouw visie
  • En het belangrijkste: alles brengen we in de praktijk! Je salesteam gaat werken aan je markt- en concurrentiekennis, het team ontdekt hoe klanten naar jouw bedrijf kijken, het team leert het echte onderscheid van jouw bedrijf te benoemen en leert hoe je jouw bedrijf in 90 seconden kunt ‘verkopen’.

Successen meten we!

Hoe weten we of de training succesvol is geweest? We meten dit aan de hand van persoonlijke presentatie, branchekennis, en imago onder klanten.

Ga nu aan de slag met je Salesteam

Onze Maatwerk Blended Training Verhogen Onderscheidend Vermogen in Sales geeft je de tools om uit te blinken in de groothandel sector, en om waarde te leveren op een manier die aansluit bij jouw unieke bedrijfsidentiteit.

Ben jij klaar om het verschil te maken? Vraag dan nu een offerte gesprek aan voor onze Blended Maatwerk Training: “Verhogen Onderscheidend Vermogen in Sales”. Samen bouwen we aan jouw toekomst!

Praktische informatie

Verkoopstrategie I: Verhogen Onderscheidend Vermogen in Sales

Sectoren

Trainingsvorm

Maatwerk Blended Training, begeleid door ervaren trainers met 4 Online Microlearnings en implementatie opdrachten

Locatie

Incompany

Duur

1 Kick-off, 3 workshops en 1 Eindpresentatie. Doorlooptijd 6 weken.

Doelgroep

Gehele organisatie

Groepsgrootte

8-10 personen

Prijs

Maatwerk aanpassingen en kosten uitvoering per groep op aanvraag

Deel deze training

Offerte aanvragen

Bekijk ook onze andere trainingen