Onderwijs

Passende leeroplossingen voor het onderwijs

Man met laptop en koffie
IJs Stunt

Onderwijsprofessionals in PO en VO leren en ontwikkelen

Het continu blijven leren en ontwikkelen draagt bij aan een hogere motivatie en betrokkenheid van docenten en leerkrachten, wat zich kan vertalen in verbeterde prestaties en hogere tevredenheid onder leerlingen.

Door te investeren in hun eigen ontwikkeling, kunnen docenten en leerkrachten beter inspelen op de behoeften en verwachtingen van hun leerlingen en kunnen ze hun lesmethoden en technieken aanpassen aan de veranderende omgeving. Dit zorgt niet alleen voor een betere leservaring voor de leerlingen, maar ook voor een meer bevredigende loopbaanervaring voor de docenten en leerkrachten zelf.

Alles wat je nodig hebt

Als onderwijsorganisatie ben je natuurlijk actief met het organiseren van bijeenkomsten, trainingen en leergangen. Maar vaak is het veel administratief gedoe om het bij je collega’s onder de aandacht te brengen en ze in te laten schrijven. Laat staan dat je in een keer ziet wie zich waarvoor ingeschreven hebben en dat je ze kan benaderen per mail. Ons LMS, Somos, heeft veel aandacht voor de ”achterkant” van een academie. Je kan eenvoudig bijeenkomsten plannen en uitzetten. Je kan leertrajecten in een paar stappen samenstellen. Automatische mails bij inschrijven en een reminder dat de bijeenkomst binnenkort is.
Pauw Boek
Light bulb, isolated, Realistic photo image

Zo veel kennis zit er bij je eigen collega’s!

Als je vooral voor de klas staat en druk bent met de voorbereidingen en uitwerkingen, dan ben je niet altijd bewust van de kennis binnen je eigen organisatie. Zonde toch om dat vaak buiten je organisatie te zoeken? De diverse plekken zoals mail, whatsapp, intranet en overleggen maakt dat je niet weet waar je kennis moet zoeken. Kortom als je één plek hebt waar je content aanmaakt, bijhoudt, expertises deelt, in groepen discussies aangaat en vragen stelt dan heb je de waarde van je kennis echt geborgd. En daar profiteer jij van, je collega’s en het onderwijs.
Somos mockup devices

SOMOS, dé digitale leeromgeving voor het onderwijs

Het vinden en delen van zelfgemaakte of bestaande kennis binnen je organisatie wordt eenvoudig gemaakt met SOMOS. Terwijl je werkt, leer je van elkaars expertises. SOMOS zorgt ervoor dat leren logisch en toegankelijk is voor iedereen.

En ook om je mbo-student bij de les te houden

Human Talent Group is gespecialiseerd in het praktijkleren voor mbo-studenten. Onze aanpak richt zich op het maximaliseren van het leereffect in de werkomgeving van de student, omdat we weten dat praktijkervaring essentieel is voor effectief leren. We werken volgens de principes van omgekeerd leren, waarbij studenten worden aangemoedigd om opdrachten uit te voeren in de praktijk en hun ervaringen delen in de les. Deze ervaringen vormen de basis van het leerproces. We passen deze aanpak toe in bedrijfsgerichte programma’s, BOL en BBL-leerroutes en hybride leeromgevingen.

Onze expertise op het gebied van onderwijskunde en het mbo-onderwijs stellen ons in staat om curricula op te bouwen, het onderwijs te flexibiliseren en aan te sluiten op kwalificatiedossiers en exameneisen. Dit stelt docenten in staat om ons materiaal effectief in te zetten in hun lessen. We zijn er trots op dat bijvoorbeeld ROC van Amsterdam/House of Hospitality en Foodbase, Bakkerij-opleidingen ons heeft betrokken bij het ontwikkelen van content, werkvormen en opdrachten in een leeromgevingen waar student en docent samen komen.

En hoe praktisch is het dat een e-coach (chatbot) de student gepersonaliseerd het leeraanbod aanbiedt, vragen stelt en ze uitdaagt om met elkaar een foto-competitie aan te gaan.

Surfer vliegtuig

Trainingen

Bekijk ook ons trainingsaanbod ontwikkeld voor medewerkers in het onderwijs. We bieden verschillende (blended) trainingen aan die bijdragen aan de professionele ontwikkelen van je team.

Bloemen kwast

Professionele Ruimte

Er wordt geschreeuwd om professionele ruimte. Zowel zorgprofessionals, als leraren, als ambtenaren ervaren een belemmerd gevoel tijdens het uitvoeren van

Lees verder
IJs Stunt

Medewerkers motiveren

Iedereen verwacht gemotiveerde medewerkers, of dit nou leraren, zorgprofessionals, verkopers, logistieke medewerkers, ambtenaren of managers zijn. Maar hoe zorg je

Lees verder

Succesverhalen

Wil je meer weten?

Meer ontdekken over hoe je zichtbare en meetbare prestatieverbetering kunt realiseren met e-learning en blended learning? Hoe je meer rendement haalt uit leren tegen lagere kosten? Neem contact met ons op en wij helpen je verder.