Vormentaal 2023 Tekengebied 1 kopie 28

Betrokken medewerkers krijgen met als basis een sterk introductieprogramma

Bij pre- of onboarding draait alles om het succesvol ‘inwerken’ van een nieuwe collega. En dat begint al ver voor de eerste werkdag! Want, het is niet alleen het kunnen uitoefenen van een functie… juist ook het leren kennen van het bedrijf, het merk en de kernwaarden. Alles om te zorgen dat de nieuwe medewerker zich succesvol bindt aan de organisatie!

Vormentaal 2023 Tekengebied 1 kopie 34
duurzame inzetbaarheid

on ● boar ● ding

“Het proces waarbij een werkgever nieuwe werknemers verwelkomt en begeleidt tijdens hun eerste dagen, maanden en langer.”

Website fotos 2023 Tekengebied 1 kopie 21

Waarom investeren in onboarding?

We horen je al denken, waarom zou je als werkgever investeren in een goed onboardingsprogramma? What’s in it for you? Nou, zat!

 • Een onboardingprogramma versterkt de bedrijfscultuur
 • Het maakt de nieuwe medewerker minder onzeker
 • Het versnelt de tijd-tot-productiviteit van de nieuwe medewerker tot wel 70%
 • De nieuwe medewerker raakt meer betrokken bij de organisatie
 • Het voorkomt vroegtijdig vertrek van nieuwe medewerkers
 • Voortgang van nieuwe medewerkers is gemakkelijk te volgen
 • Het werkt tijdsbesparend
 • Het helpt de medewerker op zijn gemak te laten voelen
 • Je helpt met het opbouwen van de band tussen de nieuwe medewerkers en collega’s

Bij onboarding kun je gebruik maken van diverse hulpmiddelen om de medewerker te stimuleren. Bij Human Talent Group zijn we maar al te bekend met deze hulpmiddelen en hoe we ze op de beste manier kunnen ontwikkelen en inzetten. 

 • Welkomstvideo’s
 • E-learnings
 • Een buddie programma
 • Infographics en illustraties
 • Challenges
 • … en nog veel meer!

Preboarding versus onboarding

Als organisatie kun je zowel preboarding als onboarding inzetten. Het mooiste is dat je ze elkaar laat versterken! Maar wat valt er onder preboarding en wat valt er onder onboarding? Preboarding zijn alle vormen van communicatie tot aan de eerste werkdag en onboarding gaat verder vanaf de eerste werkdag.

Collega Patrick heeft al meerdere organisaties begeleid en weet dan ook veel van zowel preboarding als onboarding af. Hij kan daardoor precies vertellen waar de focus op ligt tijdens de preboarding: “Deze fase kan, afgezien van de nieuwe functie, voor veel collega’s in een organisatie hetzelfde zijn. We laten de nieuwe medewerker namelijk eerst kennis maken met het bedrijf, de kernwaarden en de cultuur. Daar laten we in de onboarding de daadwerkelijke functie vervolgens op de perfecte manier aansluiten!”.

Samen met jullie organisatie kijkt Patrick graag naar hoe zowel preboarding als onboarding in jullie organisatie vormgegeven kan worden!

Onze leerblogs over onboarding

Preboarding versus onboarding

Hoewel de term onboarding steeds bekender wordt, blijft preboarding nog een beetje achter. Terwijl het misschien wel net zo belangrijk...

Een warm welkom met onboarding

Geef je nieuwe medewerkers een écht warm welkom met onboarding, zodat ze sneller productief worden en zich aan jouw organisatie...

Versie 2

BeWizr inzetten voor een introductieprogramma

Wist je dat je BeWizr heel goed kan inzetten als ondersteuning van je preboarding en onboarding?

In BeWizr kun je nieuwe medewerkers de organisatie laten kennen met behulp van interactieve werkvormen, zoals video’s en leuke testjes. Daarnaast kunnen nieuwe medewerkers in BeWizr alles op hun eigen plek en tempo doen, terwijl jij wel hun voortgang kan monitoren.

"Eenmalig goed investeren in onboarding, door een goed inwerkprogramma te ontwikkelen, betaalt zich terug in betrokken én succesvolle medewerkers."

Patrick 2

Klanten die hun onboarding aan ons toevertrouwde:

Website fotos 2023 Tekengebied 1 kopie 18

Samen aan de slag met onboarding in jullie organisatie?

Laten we samen eens sparren over de mogelijkheden! We komen graag met je in contact.