Professionele ruimte

Steeds meer mensen voelen zich gehinderd in de uitoefening van hun beroep. Als gevolg van overmatige regelgeving of juist het ontbreken van kaders. Tegelijkertijd wordt er van je verwacht dat je persoonsgericht maatwerk levert. Hoe ontwikkel je weer die professionele ruimte die zo nodig is om je beroep uit te kunnen oefenen?

Om in die behoefte te voorzien, ontwikkelde Human Talent Group samen met ‘s Heeren Loo het programma Professionele ruimte. Een programma dat gaat over het geven (als organisatie en als leidinggevende) van professionele ruimte en over het nemen (als medewerker) van professionele ruimte. Zodat we samen werken aan kwalitatief betere dienstverlening en plezier in het werk!

1. Professionele ruimte

Als jij mocht bepalen hoe het hier werkt… In dit thema word je geactiveerd om in actie te komen en in gesprek te gaan met jouw collega’s. Niet de regels, protocollen of (onze) gewoonten van ‘het systeem’ zijn leidend hoe we ons werk doen, maar de behoefte, wensen en situatie van de klant worden nogmaals in het daglicht geplaatst. Hoe jij vanuit de leefwereld van je klant, dichtbij diens behoeften, wensen en mogelijkheden kan excelleren. Welke kansen en blokkades liggen er en hoe ga je daarmee om?

2. Werken op goede grond

Wat is er nodig om maatwerk te kunnen leveren? Juist, vasthouden aan de bedoeling! Het werken vanuit De Bedoeling vraagt om vertrouwen. In dit thema komen we in actie en wordt er ingezoomd op ‘communicatie is the key!’ We gaan aan de slag met een veilige manier van feedback geven en ontvangen, om je gewaardeerd en erkend te voelen als professional. Om een concreet beeld te krijgen, wordt er tot slot gewerkt met de energiebalans en gaan we in gesprek over ‘energiegevers’ en ‘energielekkers’.

3. Samen het team leiden

Laat degene die de wereld in beweging wil zetten, eerst zelf in actie komen. (Socrates)

Het leiderschap in handen van alle medewerkers (in plaats van de managers). In de ideale situatie neemt degene die ergens het beste in is de leiding. Als iedereen die kwaliteit ook herkent en erkent, wordt de stap kleiner elkaar ook te vertrouwen.
Hoe ga je in jouw organisatie aan de slag? Worden er initiatieven genomen, kansen gecreëerd, risico’s genomen, nieuwe manieren van werken ontwikkeld? Welke stappen zijn er nodig om nieuwe kaders te creëren en hoe ga jij daar in jou organisatie mee om? Tot slot en nóg belangrijker, hoe krijg je collega’s en je manager mee aan het werk?

4. De kracht van verschillen benutten

Je kunt een betere professional worden door je kernkwaliteit krachtiger in te zetten. In dit thema gaan we dieper in op hoe je elkaar als collega’s hiervoor de ruimte kan geven en elkaar kan motiveren.

Met het model van Meredith Belbin wordt er een duidelijke schets van de verschillende rollen binnen jouw team gemaakt.

5. Simpel houden en doen

Ieder mens wilt tot actie komen, iets doen waar jouw hart – en dat van je klanten – sneller van gaat kloppen. In dit hoofdstuk gaan we in op het bereiken van resultaat. We werpen een kritische blik op het stellen van doelen, verantwoordelijkheid nemen en tot actie komen. Uiteraard worden de successen ook gevierd!

6. Je eigen leider zijn

Vertrouwen hebben in jezelf en persoonlijk leiderschap durven nemen. Dit afrondende hoofdstuk gaat over actie ondernemen en omgaan met dilemma’s die je dan ervaart.

Praktische informatie

Professionele ruimte

Sectoren

Trainingsvorm

Blended learning

Locatie

Incompany

Duur

12 dagdelen

Groepsgrootte

8-12 personen

Prijs

Op aanvraag

Deel deze training

Offerte aanvragen

Telefoon

085 4017925

E-mail

info@humantalentgroup.nl

Meer trainingen

Gastvrijheid

Gastvrijheid is ‘hot’. Organisaties die hoog scoren op gastvrijheid, functioneren in alle opzichten beter. De klanttevredenheid is hoger en medewerkers

Lees verder