Prijs Verkopen of Korting Geven?

Stop met korting geven en verkoop de waarde: een Blended Training voor groothandels om prijsdruk te weerstaan.

Als groothandel bevind je je in een dynamische markt waarin prijsdruk en concurrentie voortdurend toenemen. Je worstelt met de vraag: "Hoe kan ik mijn producten of diensten tegen een goede prijs verkopen zonder in te leveren op mijn marge?" Het geven van korting lijkt vaak de enige oplossing, maar is dat wel echt zo?

In de Blended Training “Prijs Verkopen of Korting Geven?”, begeleiden we jouw salesteam bij het ontdekken van een effectievere aanpak om met prijsdruk om te gaan. We behandelen verschillende belangrijke onderwerpen die je in staat stellen om je propositie te waarderen, je klanten beter te begrijpen en je verkoopstrategieën te verbeteren.

De waarde van je propositie

Een van de kernpunten van deze training is het inzicht krijgen in de waarde van je propositie. We laten je salesteam zien hoe ze jouw producten of diensten kunnen positioneren als een unieke oplossing die verder gaat dan alleen de prijs. Door de focus te verschuiven van prijs naar waarde, kun je jezelf onderscheiden van je concurrenten en een loyale klantenkring opbouwen.

Segmenteren en marge

Het is essentieel om je klantenbestand te segmenteren en te analyseren welke klantgroepen het meest waardevol zijn voor je bedrijf. We leren je salesteam hoe ze de winstgevendheid van elke klantgroep kunnen beoordelen en hoe ze de marge kunnen optimaliseren door gerichte verkoop- en prijsstrategieën toe te passen.

Prijsstrategie en marge

Het vaststellen van de juiste prijsstrategie is cruciaal voor het behalen van winstgevende verkopen. We laten je salesteam begrijpen hoe prijs en prijsperceptie werken, hoe ze prijsniveaus kunnen bepalen op basis van waardeperceptie en hoe ze prijsveranderingen effectief kunnen communiceren met je klanten.

Verkopen van de prijs

Het verkopen van de prijs is een kunst op zich. We versterken de verkoopvaardigheden van je salesteam, zodat ze de waarde van de prijs kunnen overbrengen op je klanten. Ze leren hoe ze de juiste argumenten kunnen gebruiken en hoe ze kunnen inspelen op de behoeften en wensen van je klanten.

Ken je klant

Niet iedere klant is gevoelig voor prijs. Integendeel, voor slechts een klein percentage is het de uiteindelijke doorslaggevende factor. Er zijn veel andere (diepere) drijfveren die bepalen of klanten voor jou kiezen of niet. Een diepgaand begrip van je klanten is van onschatbare waarde bij het succesvol verkopen van de prijs. We laten je salesteam zien hoe ze klantinzichten kunnen vergaren, zodat ze gerichte verkoopstrategieën kunnen ontwikkelen. Door de drijfveren van klanten te begrijpen, kunnen ze beter inspelen op hun behoeften en waarde bieden die verder gaat dan alleen de prijs.

Cross- en upselling

Cross-selling en upselling zijn krachtige technieken om de waarde van je propositie te vergroten en tegelijkertijd je marge te verhogen. We laten je salesteam zien hoe ze deze technieken effectief kunnen toepassen, zodat klanten meer producten of diensten bij je afnemen en je winstgevendheid vergroten.

Onderhandelen

Hoewel onderhandelen een belangrijk aspect is binnen prijsverkoop, zullen we dit onderwerp alleen kort aanstippen in deze module. Als je echt wilt leren onderhandelen, raden we je aan om je salesteam later de Blended Training Onderhandelen te laten volgen. In onze ogen is onderhandelen namelijk een ‘laatste troef’ die je pas uitspeelt als je al het voorgaande goed hebt gedaan!

Als groothandel sta je onder toenemende druk. De concurrentie is fel en klanten worden steeds prijsbewuster. Maar door deel te nemen aan de Blended Training “Prijs Verkopen of Korting Geven?”, krijgt je salesteam de tools en inzichten die ze nodig hebben om prijsdruk effectief te weerstaan. Ze leren hoe ze de waarde van je propositie kunnen benadrukken, klanten beter kunnen bedienen en marges kunnen beschermen,

Wat ga je bereiken met deze training?

Na het volgen van de Blended Training “Prijs Verkopen of Korting Geven” zal je salesteam in staat zijn om de waarde van je propositie effectief te communiceren, klanten beter te begrijpen, prijsstrategieën te optimaliseren, de waarde van de prijs overtuigend te verkopen en cross-selling/upselling toe te passen. Ze zullen prijsdruk kunnen weerstaan, marges beschermen en winstgevende verkoopresultaten behalen.

Successen meten we!

Het succes van de Blended Training “Prijs Verkopen of Korting Geven” wordt gemeten aan de hand van verkoopresultaten, klanttevredenheid, veranderingen in verkoopgedrag, feedback van het salesteam en vergelijking met prestaties vóór de training.

Ga nu aan de slag met je Salesteam

Onze Maatwerk Blended “Training Prijs Verkopen of Korting Geven?” geeft je salesteam de tools om jouw marge veilig te stellen in een omgeving waarin deze steeds meer onder druk komt te staan.

Dus, als je wilt ontdekken hoe je prijsonderhandelingen zoveel mogelijk kunt voorkomen, hoe je prijsdruk kunt verminderen en hoe je winstgevende verkoopresultaten kunt behalen, wacht dan niet langer. Schrijf je salesteam vandaag nog in voor onze Blended Training “Prijs Verkopen of Korting Geven?” en neem de leiding in de groothandelsmarkt!

Praktische informatie

Prijs Verkopen of Korting Geven?

Sectoren

Trainingsvorm

Maatwerk Blended Training, begeleid door ervaren trainers in de B2B sales met 6 microlearnings en implementatieopdrachten

Locatie

Incompany

Duur

1 kick-off, 4 workshops en 1 eindpresentatie. Doorlooptijd 8 weken.

Doelgroep

Salesteam (binnen- en buitendienst)

Groepsgrootte

8-10 personen

Prijs

Maatwerk aanpassingen en kosten uitvoering per groep op aanvraag

Deel deze training

Offerte aanvragen

Bekijk ook onze andere trainingen