Poiesz: Onboarding, Veiligheid & BeWizr

Deel dit verhaal

Hiep, hiep, hoera – alle medewerkers van Poiesz zitten nu écht op BeWizr! En dat is niet het enige goede nieuws. Recent hebben wij meerdere mooie projecten voor Poiesz mogen uitvoeren. Wist je bijvoorbeeld al dat iedere nieuwe medewerker, zowel in de winkel als op het DC, tegenwoordig Poiesz extra goed leert kennen door de door ons ontwikkelde onboardingscursus? Al met al hebben we samen hele mooie stappen gemaakt én hebben we dus een echt succesverhaal waarover we alles willen vertellen!

Dat klinkt al als heel wat én dat is het ook! Afgelopen periode hebben we voor Poiesz allemaal mooie dingen mogen ontwikkelen en ondernemen, zoals:

  • Poiesz – en al haar medewerkers, zijn volledig overgestapt op BeWizr;
  • Er is een veiligheidsmodule voor zowel de winkel als voor het DC ontwikkeld;
  • Er is een geheel nieuwe onboarding ontwikkeld voor zowel de winkel als voor het DC;
  • Alle certificering loopt nu via BeWizr;
  • De voortgang is veel beter te beheren!

Onboarding bij Poiesz

Met behulp van video’s, interactieve (quiz)elementen en mooie visuals leren nieuwe medewerkers hun nieuwe werkgever, Poiesz, direct goed kennen! De cursussen zijn gebaseerd op de principes van onboarding waarin verschillende fases aanbod komen: het bedrijf, het merk & jouw rol. Door deze fases toe te passen, zorgen we samen voor nieuwe medewerkers met een hogere betrokkenheid en die zich sneller vertrouwd voelen in hun nieuwe werkomgeving. Dat zijn overigens niet de enige voordelen die onboarding met zich meebrengt, wist je bijvoorbeeld dat een goede onboarding de tijd-tot-productiviteit met wel 70% verkort? Alle voordelen van onboarding, lees je in onze leerblog: Een warm welkom met onboarding

Mockup 1 vernieuwd e1715935151165

 

Voor Poiesz ontwikkelden we niet één, maar twee onboardingprogramma’s! Waarbij één specifiek gericht is op de nieuwe winkelmedewerker en de ander zich focust op de nieuwe DC medewerker. Het leuke hieraan is, is dat er wel overkoepelende thema’s zijn die in beide programma’s terugkomen. Zo leren alle nieuwe medewerkers bijvoorbeeld iets over de geschiedenis van Poiesz.

Veiligheidsmodules

Naast de onboardingprogramma’s mochten we ook nog twee nieuwe veiligheidsmodules ontwikkelen voor Poiesz, waarbij er opnieuw één voor de winkelmedewerker is en de andere zich focust op de DC medewerker. Hierin leren alle medewerkers (opnieuw) het belang van veilig werken. Dit met behulp van thema’s zoals: werkhouding, calamiteiten en werkomgeving.

Mockup 3 klein

De cursus wordt afgesloten met een ‘eindtoets’ waarin de medewerkers zichzelf en hun opgedane kennis testen. Extra fijn dat Poiesz nu helemaal over is op BeWizr, want zo kunnen zij de eindtoetsen een stuk makkelijker nakijken!

BeWizr overstap

Hoewel Poiesz al langer met BeWizr werkte, hebben ze nu de stap gemaakt om volledig over te gaan op BeWizr. Dit houdt in dat de voortgang en resultaten van alle cursussen en certificeringen voortaan in BeWizr worden bijgehouden Hierdoor is de voortgang van alle medewerkers op één centrale plek te monitoren. Super handig toch? Plus de voortgang kan op deze wijze door meerdere personen worden bijgehouden. Een winkelmanager kan binnen enkele tellen de voortgang van zijn team bekijken, maar op het hoofdkantoor kunnen ze de voortgang van dit team ook bekijken. Tevens is dit voor de werknemers ook stukken fijner, want hun kunnen nu elke cursus in dezelfde omgeving maken.

Al met al super mooie ontwikkelingen dus voor Poiesz! Benieuwd hoe we in jouw organisatie verder kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Meer succesverhalen

Overheid

Veiligheidsregio Twente

De Veiligheidsregio Twente is een organisatie die vooruitstrevend is op het gebied van digitale vaardigheden en met het leertraject Digitaal-vaardig

Lees verder

Samen bouwen aan een succesverhaal?