FoodBase: Flex fase 1

Flex foodbase human talent group

Deel dit verhaal

Op een leuke, interactieve en praktijkgerichte manier leren in een online-omgeving, dat is precies wat mbo-studenten kunnen bij Flex. Binnen Flex leren studenten met en van elkaar over de bakkerij. Door veroudering was het tijd voor een nieuwe versie van Flex, een update, en dat hebben we samen met FoodBase gedaan! Inmiddels is fase 1 voorbij van dit project en blikken we graag terug op dit resultaat, terwijl we al fanatiek verdergaan voor fase 2!

Flex

Er was een vernieuwde versie nodig van de lesmethode voor de bakkerij voor mbo-studenten. Maar hoe pak je dat aan? En wat is er vooral belangrijk? “De kennis voor de content was er, maar de aansluiting met de student miste nog echt,” vertelt Carolien Hurkx – Jansen, “We waren zoekende naar een manier om een actueel leermiddel te maken waarin de aansluiting met de student er wel was. Toen Human Talent Group ons kwam helpen, is dit echt in een stroomversnelling gegaan.”

Vanuit Human Talent Group sloten er meerdere collega’s aan bij dit project, waaronder content developers Jonathan Apeldoorn en Nick Elzinga en instructional designer Marin van Lochem.

“Het Flex project heeft zich gefocust op het vernieuwen van de voormalige Flexbase omgeving. Dit is een project wat heel wat voeten in de aarde heeft gehad. En ook direct het meest grootschalige project waar ik aan mee heb gewerkt.” – Jonathan Apeldoorn, content developer Human Talent Group

Ontwikkeling van Flex

Afgelopen jaar is het team druk bezig geweest met het ontwikkelen van de vernieuwde Flex omgeving. “We hebben de omgeving compleet vernieuwd en makkelijk bruikbaar gemaakt op zowel mobiel, tablet of computer,” vertelt Jonathan, “Zo kunnen studenten alle informatie en recepten vinden die ze nodig hebben, waar ze ook zijn. Bovendien hebben we 50 compleet vernieuwde hoofdstukken aangeleverd met nieuwe teksten, foto’s en interactieve opdrachten. Hierdoor wordt leren niet alleen leuker, maar ook een stuk makkelijker!”

Ook Nick Elzinga heeft veel geholpen tijdens het ontwikkelen van de content voor Flex. “Ik begon tijdens mijn stage aan het helpen bij dit project, maar kon na mijn stage bij Human Talent Group blijven naast mijn studie, waardoor ik kan blijven helpen bij Flex. Ik ben vooral bezig met het vertalen van de teksten. Dit waren eerder droge, moeilijke teksten, die we nu vertaald hebben naar een taal die past bij de doelgroep,” vertelt Nick erover.

flex foodbase e-learnings human talent group
Één van de illustraties uit Flex

Samenwerking

De samenwerking verliep vanuit beide kanten erg gemakkelijk, zo waren de lijntjes kort en werd er fanatiek meegedacht door beide partijen.

“De keuze om dit project met Human Talent Group te gaan doen, was snel gemaakt. Ze zijn een hele betrouwbare partner, dit uit zich onder andere in het menselijke stuk en de samenwerking. Collega’s van Human Talent Group denken graag met je mee en onderhouden korte lijntjes waardoor de communicatie gemakkelijk gaat,” – Carolien Hurkx – Jansen, Manager Organisatie en Ontwikkelen FoodBase

Tijdens deze samenwerking werd content developer Jonathan ook nog op een uitje gestuurd. Leren doe je inmiddels het beste met praktijkervaring. Jonathan mocht een dagje op bezoek bij de bakkerij van Hans Som om de fijne kneepjes van het vak te ervaren. “Stappen die in de theorie beschreven staan, kent Hans van binnen en buiten,” vindt Jonathan, “Voor mij liet dit zien hoe de theorie in de praktijk opgepakt wordt.”

flex werkbezoek human talent group jonathan apeldoorn

 

Nog iets meer zien van het resultaat? Bekijk de video hieronder eens!

Meer succesverhalen

Overheid

Veiligheidsregio Twente

De Veiligheidsregio Twente is een organisatie die vooruitstrevend is op het gebied van digitale vaardigheden en met het leertraject Digitaal-vaardig

Lees verder

Samen bouwen aan een succesverhaal?