Icons_Tekengebied 1 kopie 8-14

Wat is LXP SOMOS?

SOMOS is het Learning Experience Platform van Human Talent Group. Waarbij we focus leggen op het boeien, binden en betrekken van medewerkers met behulp van interactie. 

Bij SOMOS staat de leerervaring centraal, daarnaast heeft de LXP nog veel meer voordelen! Maar zullen we eerst eens uitleggen wat een LXP is? En hoe je ook als bedrijf hier voordelen uithaalt?

Icons Tekengebied 1 01
SOMOS

Wat is een LXP?

Een Learning Experience Platform (LXP) stelt de leerervaring binnen educatie centraal. Leren is belangrijk, maar dat de leerervaring goed is dat is nog belangrijker. In tegenstelling tot de traditionele LMS biedt een LXP flexibiliteit, personalisatie en sociale interactie. Dit maakt het leren effectiever, maar ook leuker voor medewerkers.

In een LXP staat de ‘lerende’ namelijk centraal! Jullie medewerkers kunnen zich zelfstandig ontwikkelen op hun eigen tempo.

Je zet een LXP in om leren binnen jullie organisatie te faciliteren. Maar het is meer dan dat! Leren wordt écht georganiseerd en gestimuleerd. Dit kun je op ontelbare manieren toepassen: inwerken van nieuwe medewerkers, e-learning modules en nog véél meer.

Interactie in een LXP

Binnen een LXP heeft interactie een hele grote rol. Het draait immers om het interactief betrekken van de lerende. Dit doe je voornamelijk met interactie. Hierbij kan je denken aan gamification, een (groeps)chat of nieuwsfeed. Interactief ontwerp en boeiende content vormen de kern van elk LXP.

De ‘achterkant’ van een LXP

Het mooie aan een LXP is, is dat je via de achterkant precies kan bijhouden hoever je medewerkers zijn met hun ontwikkeling. Zo kun je zien wie er al gestart is of juist niet met het leertraject, maar ook wat hun voortgang is. Binnen één oogslag zie je hoever een medewerker is. Daarnaast kun je de gemaakte opdrachten inzien en beoordelen. 

Voordelen LXP SOMOS

Een LXP heeft dus veel voordelen, hieronder zetten we ze nog eens voor je op een rijtje:

  • De leerervaring staat centraal;
  • Medewerkers kunnen op hun eigen tempo leren;
  • Een LXP is flexibel waardoor je er overal gebruik van kan maken: op de computer, laptop, maar ook op je telefoon!;
  • Interactie speelt een grote rol, interactief leren werkt;
  • Er is veel leermateriaal beschikbaar;
  • Aandacht voor de sociale component;
  • Je kan gemakkelijk onboarding laten plaatsvinden via je LXP;
  • Je houdt met gemak bij hoever je medewerkers zijn;
  • Er is meer sprake van kennisdeling.
Icons_Tekengebied 1-01
Jonathan nieuw 2

Geïnteresseerd in SOMOS?

Demo aanvragen

Telefoon

085 4017925

E-mail

info@humantalentgroup.nl