1 dag

DUUR

Incompany

LOCATIE

Iedereen is gebaat bij een veilig en gezond werkklimaat, dit zie je terug in de werksfeer, productiviteit en in het ziekteverzuim. Veilig en gezond werken is niet alleen het voorkomen van ongevallen, maar ook het stimuleren hiervan geeft al veel voordelen. Dit is voor iedereen van belang. In deze module gaat het team samen aan de slag met het vergroten van de veiligheid en gezondheid op de werkvloer!

veilig en gezond werken

Veilig en gezond werken is eigenlijk een verplicht onderdeel om jaarlijks terug te laten komen binnen een organisatie. Deze module helpt met behulp van vier stappen het aandacht geven aan deze basisbehoefte binnen iedere organisatie.

Stap 1: RI&E
Iedereen heeft dus belang bij goede arbeidsomstandigheden. Daarom is het ook in de Arbeidsomstandighedenwet verplicht om een arbobeleid te voeren dat gericht is op de optimale arbeidsomstandigheden. Maar hoe ga je hier nou echt mee aan de slag?

Stap 2: Fysieke belasting
Fysieke klachten zijn een belangrijke oorzaak van uitval van medewerkers en kunnen leiden tot arbeidsongeschiktheid. Dus het liefst voorkomen jullie dit! Een goed ontwerp van de werksituatie en het slim organiseren van het werk kan de lichamelijke belasting flink verminderen. Hier ga je samen mee aan de slag.

Stap 3: Persoonlijke beschermingsmiddelen
De juiste kennis over persoonlijke beschermingsmiddelen is van groot belang. Wanneer wordt zo’n middel ingezet? En hoe wordt ervoor gezorgd dat iedereen ze op de juiste manier inzet?

Stap 4: Preventie
Structurele aandacht levert meer op dan allerlei eenmalige acties, dit geldt ook voor het thema veilig en gezond werken. Hoe wordt dit thema echt ingebakken in de bedrijfscultuur? Voorkomen is immers beter dan genezen, maar hoe pak je dit op?

Meer weten over deze training? Vraag een offerte aan voor de training of neem contact met ons op.

cropped-Johan-01.png

Trainen bij Human Talent Group

Medewerkers zijn de belangrijkste succesfactor binnen een bedrijf, daarom wil ik hen helpen groeien. Zodra zij zich bewust worden van hun eigen vermogen om resultaten te beïnvloeden, gebeuren er mooie dingen in een bedrijf. In mijn trainingen help ik dat op gang te zetten.

Meer trainingen

Die je misschien ook interessant vindt

Alle sectoren

Medewerkers motiveren

Iedereen ziet het liefst gemotiveerde medewerkers. Het maakt niet uit of dit om logistieke medewerkers, verkopers, ambtenaren, docenten, zorgprofessionals, managers

Lees verder