Social Selling

Social Selling: Ontdek de kracht van Social Selling en verhoog je conversieratio voor afspraken met onze Blended training Social Selling! Cold Calling is verleden tijd en het is tijd voor een nieuwe benadering. Met onze Blended Training Social Selling leren we je hoe je een continue stroom van leads kunt genereren door boeiende online conversaties op te bouwen. Verhoog je conversie naar een indrukwekkende 15-40%.

Social Selling: De nieuwe rol van sales

In de moderne wereld overlappen marketing en sales steeds meer, en de rol van sales verandert daardoor. Leer hoe je als sales professional kunt profiteren van social selling en een autoriteit kunt worden in je vakgebied. Bouw waardevolle relaties op met je prospects, zodat ze je al kennen en waarderen voordat je contact met ze opneemt.

Wat is Social Selling?

Social Selling is een strategie waarbij verkopers social media inzetten om leads te genereren en relaties op te bouwen met potentiële klanten. In plaats van traditionele verkoopmethoden zoals koude acquisitie, draait social selling om het creëren van waardevolle interacties en het delen van relevante content om vertrouwen op te bouwen. Het doel is om prospects te inspireren, te informeren en te betrekken bij het merk, waardoor de kans op conversie en verkoopkansen wordt vergroot. Met social selling kunnen verkopers hun online aanwezigheid versterken, hun expertise tonen en op een persoonlijke en authentieke manier verbinding maken met hun doelgroep.

97% van je prospects zoekt online

Het beslissingsproces van klanten is drastisch veranderd, waarbij 97% van de mensen online begint met hun zoektocht. Met social selling speel je in op deze trend en genereer je betere resultaten. Onderzoek toont aan dat sales professionals die social media inzetten, 45% meer potentiële leads genereren en 64% hun doelstellingen halen. Mis deze kans niet om je conversie te verhogen, efficiënter te werken en betere relaties met je klanten op te bouwen.

Wat levert het op? De resultaten van Social Selling

Social Selling levert aanzienlijke resultaten op voor sales professionals. Uit onderzoek van LinkedIn blijkt dat 89% van de ‘social sellers’ aangeeft dat social media een belangrijke rol speelt bij het sluiten van deals. Bovendien halen sales professionals die tijd investeren in social media 64% van hun doelstellingen/quota, in vergelijking met slechts 49% voor professionals die geen social media inzetten.

Een opvallend feit is dat sales professionals die social media wél inzetten, maar liefst 45% meer potentiële leads genereren. Dit geeft aan dat social selling een effectieve strategie is om de leadgeneratie te verbeteren en de verkoopkansen te vergroten.

Daarnaast tonen online bronnen aan dat social selling helpt bij het opbouwen van waardevolle relaties met potentiële klanten, het versterken van de merkpositie, het vergroten van merkbekendheid en het creëren van een autoriteitspositie binnen de branche. Door te focussen op het opbouwen van vertrouwen en het leveren van waardevolle content, kunnen sales professionals zich onderscheiden en een concurrentievoordeel behalen.

Kortom, social selling biedt aantoonbare voordelen, waaronder een hogere conversie, het behalen van doelstellingen/quota, het genereren van meer leads en het versterken van de merkpositie. Het is een effectieve strategie om moderne verkoopresultaten te behalen en succesvol te zijn in een steeds meer digitale en sociale wereld.

Opbouw van de blended training Social Selling

Onze training bestaat uit 5 microlearnings die je direct in actie zetten:

  1. Jouw rol in leadgeneratie: Leer hoe marketing en sales elkaar kunnen versterken en word een autoriteit in je vakgebied.
  2. De juiste focus: Identificeer de juiste klanten en contactpersonen en benadruk je toegevoegde waarde.
  3. In beeld komen en blijven: Bouw relaties op door interactief te reageren op posts en de aandacht te trekken.
  4. Linken en opt-in: Verkrijg effectief toestemming voor het delen van informatie en krijg meer opt-ins.
  5. Je eerste live contact: Bereid je goed voor en maak het eerste contact gemakkelijker dankzij je online aanwezigheid.

De microlearnings worden ondersteund door verdiepende workshops, waarin je praktische voorbeelden uitwisselt en tips krijgt van experts. We ondersteunen je sales team gedurende een half jaar, zodat je niet alleen praat over Social Selling, maar het echt gaat toepassen.

Wat bereik je met deze Blended Training Social Selling?

  • Meer (online) contacten
  • Een continue aanwas van leads
  • Betere relaties met je klanten
  • Groei in conversie
  • Verkorting van de salescyclus

Ga nu aan de slag met je sales team.

Vraag een offerte aan voor ons op maat gemaakte blended trainingsprogramma: “Social Selling”. Ontdek de tools en strategieën die je nodig hebt om succesvol aan de slag te gaan met Social Selling.

Olifant

Praktische informatie

Social Selling

Sectoren

Trainingsvorm

Maatwerk Blended Training, begeleid door ervaren trainers in de B2B sales met 5 microlearnings en team-implementatieopdrachten

Locatie

Incompany

Duur

1 kick-off, 4 workshops en 1 eindpresentatie. Doorlooptijd 8 weken.

Doelgroep

Gehele organisatie

Groepsgrootte

8-12 personen

Prijs

Maatwerk aanpassingen en kosten uitvoering per groep op aanvraag

Deel deze training

Offerte aanvragen

Bekijk ook onze andere trainingen