20 weken

DUUR

Incompany

LOCATIE

Seksueel misbruik komt steeds vaker voor in de zorgsector. Als zorgmedewerker heb je een belangrijke rol bij het voorkomen, signaleren en adequaat handelen in dit soort situaties. Het bevorderen van openheid over seksualiteit en het erkennen van dit probleem zijn hierbij essentieel. Hoe pak je dit op en hoe ga je om met dit thema bij jullie zorgorganisatie? 

Seksualiteit in de zorg e1713354047436

Ons trainingsprogramma “Seksualiteit in de zorg” bestaat uit negen modules, verspreidt over 20 weken. Elke 14 dagen werken deelnemers aan een e-learning module, waarbij verdieping in informatieve video’s, afbeeldingen, websites, teksten en verwijzingen centraal staan. Dit vormt het theoretische gedeelte van de training. In de praktijk is er mogelijkheid tot vragen en het uitvoeren van opdrachten. Opdrachten worden uitgevoerd op onder andere de werkplek eventueel samen met collega’s en/of cliënten tijdens de dagelijkse werkzaamheden.

Trainingsopbouw

De training bestaat uit meerdere modules. Elke module duurt ongeveer een uur en kan online gegeven worden, er horen één tot vier opdrachten bij een module. De negen modules staan hieronder voor je opgesomd:

  • Het grotere plaatje;
  • Jij als zorgprofessional;
  • Het creëren van een gezond klimaat;
  • Risico’s herkennen;
  • Jouw werkomgeving;
  • Het doorbreken van handelingsverlegenheid;
  • Openheid en bespreekbaarheid bevorderen;
  • Het herkennen en aanpakken van misbruik;
  • Het nemen van verantwoordelijkheid.

 

Train-de-trainer programma

De “Seksualiteit in de zorg training” wordt aangeboden als train-de-trainer programma. Dit houdt in dat wij de leidinggevenden trainen in deze vaardigheden om gedragsverandering te stimuleren, over te brengen, te oefenen en waar te borgen. Daarnaast bieden we deskundigheid op het onderwerp seksualiteit in de zorg. We ondersteunen de leidinggevenden eventueel op locatie met onze trainers, zodat het programma echt in de praktijk gebracht kan worden.

Meer weten over deze training? Vraag een offerte aan voor de training of neem contact met ons op.

 

cropped-Johan-01.png

Trainen bij Human Talent Group

Medewerkers zijn de belangrijkste succesfactor binnen een bedrijf, daarom wil ik hen helpen groeien. Zodra zij zich bewust worden van hun eigen vermogen om resultaten te beïnvloeden, gebeuren er mooie dingen in een bedrijf. In mijn trainingen help ik dat op gang te zetten.

Meer trainingen

Die je misschien ook interessant vindt