Bijverkoop

De Blended Training “Bijverkoop” stelt verkopers in staat om niet alleen de waarde van een enkele verkoop te vergroten, maar ook de tevredenheid van klanten te verhogen. Met deze training leren jouw verkoopmedewerkers hoe ze de behoeften en wensen van klanten kunnen identificeren. Ze leren de juiste aanvullende producten te selecteren en deze op een overtuigende en klantgerichte manier te presenteren.

Complete dienstverlening

Bijverkoop staat eigenlijk gelijk aan: Complete dienstverlening. Het gaat verder dan alleen het aanbieden van extra producten of diensten aan klanten. Het draait om het leveren van een complete ervaring die de behoeften en wensen van de klant overtreft.

Door bijverkoop als complete dienstverlening te benaderen, kun je een waardevolle relatie opbouwen met je klanten. Het stelt je in staat om hun specifieke behoeften te begrijpen en op maat gemaakte oplossingen aan te bieden die hun verwachtingen overtreffen. Het gaat om het proactief identificeren van mogelijkheden om extra waarde toe te voegen aan de aankoopervaring van de klant.

Als verkoper die bijverkoop als complete dienstverlening hanteert, ben je niet alleen gefocust op het vergroten van de omzet, maar ook op het vervullen van de behoeften van de klant. Je biedt oplossingen die hun leven gemakkelijker maken, hun problemen oplossen of hen helpen hun doelen te bereiken.

Door op deze manier te handelen, bouw je vertrouwen en loyaliteit op bij je klanten. Ze zullen je zien als een betrouwbare adviseur die hen helpt bij het nemen van weloverwogen beslissingen en die altijd bereid is om een stap extra te zetten.

Bijverkoop: in alle sectoren relevant

Of je nu actief bent in de groothandel, detailhandel, horeca of een andere sector, bijverkoop is relevant en waardevol voor elke verkoper. Het kan het verschil maken tussen een gemiddelde verkoopervaring en een buitengewone, winstgevende transactie. Met onze training zijn jouw verkoopmedewerkers in staat om die uitzonderlijke ervaring te creëren en klanten voor het leven te winnen.

Dreigende nee-verkoop

In de huidige productie-crisis komt het steeds regelmatiger voor dat producten niet te leveren zijn. Daarom omvat deze training ook het cruciale aspect van “dreigende nee-verkoop”. We leren jouw verkoopteam hoe ze om moeten gaan met situaties waarin het gevraagde product niet op voorraad is. Door de kunst van het doorvragen en het aanbieden van alternatieven te beheersen, kunnen ze zelfs in dergelijke gevallen waarde blijven toevoegen en de deal sluiten.

Investeer vandaag nog in de ontwikkeling van jouw verkoopmedewerkers en zie directe resultaten op je bottomline. Onze Blended Training Bijverkoop is ontworpen om praktische, direct toepasbare kennis en vaardigheden te bieden die jouw team in staat stellen om met vertrouwen en overtuigingskracht te verkopen. Het is tijd om de concurrentie een stap voor te zijn en jouw verkoopdoelen te overtreffen.

Wat ga je bereiken met deze training?

Met deze training zal je salesteam de volgende technieken leren:

  • Actief cross-selling: Het actief aanbieden van aanvullende producten en diensten aan klanten.
  • Alternatief-verkoop bij een dreigende nee-verkoop: Effectieve alternatieven presenteren wanneer het gevraagde product niet beschikbaar is.
  • Overtuigend en overtuigend ‘big-selling’: Het overtuigend presenteren en verkopen van producten met een hogere waarde.
  • Deepselling met behulp van loyaliteitssystemen: Het stimuleren van herhaalaankopen en upselling bij bestaande klanten door middel van loyaliteitsprogramma’s.

Successen meten we!

Hoe bepalen we het succes van de training? We meten dit aan de hand van de volgende indicatoren:

  • Bonbedrag: Het gemiddelde bedrag per transactie.
  • Aankoopfrequentie: Het aantal aankopen per klant gedurende een bepaalde periode.
  • Aandeel margeproducten: Het percentage van de totale omzet dat afkomstig is van producten met een hogere marge.
  • Percentage marge: Het percentage winst dat wordt behaald op verkochte producten.
  • Percentage nee-verkoop: Het percentage van de keren dat een verkoop niet kon worden gerealiseerd.

Ga nu aan de slag met je salesteam!

Onze maatwerk Blended Training Bijverkoop biedt je de tools om uit te blinken in complete dienstverlening en zo meer producten met een hogere marge te verkopen!

Wil je meer en betere verkoopresultaten door bijverkoop? Vraag dan nu een offertegesprek aan voor onze op maat gemaakte Blended Training: “Bijverkoop”.

Alle informatie!

Bijverkoop

Sectoren

Locatie

Incompany

Duur

1 kick-off, 3 workshops en 1 eindpresentatie. Doorlooptijd 8 weken.

Deel deze training

Offerte aanvragen

Bekijk ook onze andere trainingen

Groothandel

Bijverkoop

Wil je dat jouw verkoopmedewerkers de concurrentie voorblijven en maximale verkoopresultaten behalen? Dan is de Blended Training “Bijverkoop” een absolute

Lees verder