Innovatieklimaat in de zorg

15 weken

DUUR

Incompany

LOCATIE

Zorgtechnologie: voor betere zorg en een beter leven. Zorgtechnologie biedt oplossingen om zorgverleners te ondersteunen, ontlasten en te helpen met het leveren van kwalitatief hoogwaardige zorg. Echter is het wel belangrijk om de zorgtechnologie te innoveren en plek te geven in je zorgorganisatie. Hoe ga je om met dit innovatieklimaat in de zorg? Hoe zorg je voor de ruimte om te innoveren? In onze training helpen we jullie organisatie dit op te pakken!

innovatieklimaat in de zorg

Samen met Zorggroep Apeldoorn en Provincie Gelderland is deze training ontwikkeld. Dit programma neemt medewerkers mee, maakt hen vertrouwd met de digitale zorg, neemt drempels weg en biedt positieve ervaringen. Kortom, een programma dat medewerkers op positieve wijze uitdaagt om samen te werken en zo te bouwen aan een innovatieklimaat waarin volop ruimte is voor zorgtechnologie.

Het programma bestaat uit tien modules met opdrachten en werkvormen die zorgmedewerkers individueel of samen met hun team uitvoeren. Het is zo opgebouwd dat er door middel van opdrachten en werkvormen gezamenlijke succeservaringen worden opgedaan en de digitale zorg verder in een organisatie geïmplementeerd kan worden.

Digitale Zorgspiegel

“Innovatieklimaat in de zorg” start en eindigt met het invullen van de Digitale Zorgspiegel. Deze vragenlijst is een hulpmiddel op het gebied van reflectie op de eigen positie ten opzichte van digitale zorg van medewerkers. Het moedigt aan om samen in gesprek te gaan en te kijken hoe je elkaar kan ondersteunen om digitale zorg verder te brengen in de organisatie.

Trainingsopbouw

Het leerprogramma bestaat uit verschillende training modules. Een module duurt 20 tot 30 minuten, is online te doen en bevat meerdere opdrachten en/of werkvormen. De volgende modules komen aan bod:

  • Wat is digitale zorg?;
  • Wat zijn de voordelen van digitale zorg?;
  • Visie en beleid;
  • Bevorderen van deskundigheid;
  • Verbetering van de kwaliteit van leven;
  • Voorlichting geven;
  • Multidisciplinair samenwerken;
  • Ethisch verantwoord handelen;
  • Samen werken en samen leren;
  • Zorginnovatie en onderzoek.

 

Train-de-trainer programma

De “Innovatieklimaat in de zorg training” wordt aangeboden als train-de-trainer programma. Dit houdt in dat wij de leidinggevenden trainen in deze vaardigheden om gedragsverandering te stimuleren, over te brengen, te oefenen en waar te borgen. Daarnaast bieden we deskundigheid op het onderwerp digitale zorg. We ondersteunen de leidinggevenden eventueel op locatie met onze trainers, zodat het programma echt in de praktijk gebracht kan worden.

Meer weten over deze training? Vraag een offerte aan voor de training of neem contact met ons op.

cropped-Johan-01.png

Trainen bij Human Talent Group

Medewerkers zijn de belangrijkste succesfactor binnen een bedrijf, daarom wil ik hen helpen groeien. Zodra zij zich bewust worden van hun eigen vermogen om resultaten te beïnvloeden, gebeuren er mooie dingen in een bedrijf. In mijn trainingen help ik dat op gang te zetten.

Meer trainingen

Die je misschien ook interessant vindt

winstgevend verkopen training
Groothandel

Winstgevend Verkopen

In de blended training ‘Winstgevend Verkopen’ worden salesmedewerkers begeleidt bij het ontdekken van een effectieve aanpak over het omgaan met

Lees verder
zorg training
Alle zorgprofessionals

Seksualiteit in de zorg

Seksueel misbruik komt steeds vaker voor in de zorgsector. Als zorgmedewerker heb je een belangrijke rol bij het voorkomen, signaleren

Lees verder
bijverkoop training
Groothandel

Bijverkoop

Salesmedewerkers in staat stellen om de waarde van een enkele verkoop te vergroten? Tevredenheid van klanten te verhogen? Behoeften en

Lees verder