B2B Sales: Afsluittechnieken

Afsluittechnieken in de B2B Sales, je hebt er vast van gehoord. Veel verkopers denken dat afsluiten pas aan het eind van het gesprek gebeurt, bij het vragen om de order. Maar geloof het of niet, het begint al veel eerder! Het loopt als een rode draad door je hele verkoopgesprek. Daarom zeggen we: "Always Be Closing!" Dus, doe mee met onze Blended B2B Sales training Afsluittechnieken. Het helpt je om je verkoopprestaties een boost te geven!

Afsluittechnieken en overtuigingen die jou vooruit helpen

Laten we eerlijk zijn, sommige verkopers vinden het lastig om de deal te sluiten. Je wilt geen ‘nee’ horen, je wilt niet als een opdringerige verkoper overkomen of misschien ben je gewoon bang om afgewezen te worden. Er zijn genoeg redenen om het niet te doen, maar waarom zou je het wél doen? Waarom niet meteen beginnen met het inzetten van afsluittechnieken? En wat heb je dan nodig om dat voor elkaar te krijgen? In onze training helpen we je team om super overtuigingen te ontwikkelen waardoor klanten niet meer om hen heen kunnen.

Haal het meeste uit de klantreis

Bij verkooptrajecten waar meer advies bij komt kijken, moet je geen goedkope trucjes gebruiken! Vanuit het ‘Desired Outcome Processtepping’ principe, werk je super precies naar je doelen toe. En weet je wat? Dat is ook een vorm van afsluiten. Maar hoe doe je dat dan zonder dat de salescycle time eeuwen duurt?

Argumenteer je weg naar een ‘ja’

Afsluittechnieken hebben ook veel te maken met hoe je je argumenten opbouwt. Hoe zorg je ervoor dat het enige logische antwoord ‘ja’ is? Welke technieken kun je daarvoor gebruiken? We leren je allerlei coole technieken, zoals de Tricolon techniek, de trechtertechniek en de uitgestelde afsluittechniek. Stuk voor stuk technieken die je team kunnen helpen om sneller de order af te sluiten.

Verbeter je verkoopprestaties met afsluittechnieken

Als je team goed is in het toepassen van afsluittechnieken, gaat dat de effectiviteit en efficiëntie van je verkoopgesprekken enorm verbeteren. Het zorgt ervoor dat je team de klant vanaf het begin goed kan begeleiden. Daarnaast versterkt het het zelfvertrouwen van je team, wat ook het vertrouwen van de klant vergroot. En deze technieken helpen je team om bezwaren van klanten sneller te zien en aan te pakken. Hierdoor verminder je de weerstand en wordt het makkelijker om de verkoop later in het gesprek te sluiten. Het gebruik van afsluittechnieken aan het begin kan ook het proces versnellen, waardoor je team beter in staat is om de wensen van de klant te begrijpen. Dit zorgt ervoor dat het gesprek lekker vlot verloopt en de kans op een succesvolle deal groter wordt. Dus, als je je verkoopsucces wilt boosten, zorg dan dat je team goed is in het toepassen van afsluittechnieken!

Wat ga je bereiken met deze training?

  • Je salesteam ontwikkelt winnende overtuigingen ten aanzien afsluiten
  • Je salesteam weet hoe zij onderscheid maakt in type afsluittechnieken passend bij de buyer journey
  • Je salesteam is in staat de verschillende afsluittechnieken toe te passen
  • Je salesteam is in staat een sluitende argumentatie op te bouwen op weg naar een ‘ja’
  • Je salesteam ziet afsluittechnieken als een onderdeel van elke fase van de buyer’s journey: Always Be Closing

Successen meten we!

Hoe weten we of de training succesvol is geweest? De training afsluittechnieken verkort het aantal gesprekken dat nodig is om de order te sluiten en verkort daarmee de salescycle time.

Ga nu aan de slag met je Salesteam

Onze Maatwerk Blended Training Afsluittechnieken in Sales geeft je de tools om uit te blinken in de slagvaardige sales op een manier die past bij de buyers journey.

Ben jij klaar om de deal te sluiten? Vraag dan nu een offerte gesprek aan voor onze Blended Maatwerk Training: “Afsluittechnieken”. Samen verkorten we jouw salescycletime.

Praktische informatie

B2B Sales: Afsluittechnieken

Sectoren

Trainingsvorm

Maatwerk Blended Training, begeleid door ervaren trainers in de B2B sales met 7 microlearnings en team-implementatieopdrachten

Locatie

Incompany

Duur

1 kick-off, 4 workshops en 1 eindpresentatie. Doorlooptijd 8 weken.

Doelgroep

Gehele organisatie

Groepsgrootte

8-10 personen

Prijs

Maatwerk aanpassingen en kosten uitvoering per groep op aanvraag

Deel deze training

Offerte aanvragen

Bekijk ook onze andere trainingen