PiTtiG Praktijkacademie Technische groothandel

Deel dit verhaal

Voor het Fonds Kollektieve Belangen technische groothandel ontwikkelden wij PiTtiG. Met focus op ontwikkelen van sterke medewerkers en sterke bedrijven. Tevens verzorgen wij de werving van deelnemers en de uitvoering van alle programma’s.

Op een leuke en laagdrempelige manier beter worden in je vak. Dát is de kern van PiTtiG: onze praktijkacademie vol interessante trainingen, gericht op de vakmannen en -vrouwen in de branche.

Rogier, vertel: wat is PiTtiG ook alweer?
“De hoofdletters in PiTtiG staan voor Praktijkacademie Technische Groothandel, een initiatief van werkgevers en vakbonden. Het klinkt misschien bijzonder, maar opleidingen aanbieden was niet ons belangrijkste doel. Wat we vooral wilden, was trainingen ontwikkelen met handvatten voor ondernemers om hun KPI’s te verbeteren.”

Op wie focussen jullie?
“We zeggen wel eens: op iedereen met werkschoenen. Daarmee bedoelen we dat we geen directeuren of managers trainen, maar vooral mensen van de praktijk. Baliemedewerkers, orderpickers, praktische inkopers, enzovoorts. In opleidingen uitgedrukt: van mbo-2 tot hbo.”

Kun je voorbeelden noemen van wat je kunt leren?
“We hebben uiteenlopende trainingen op het gebied van Inkoop, Verkoop en Logistiek. Neem een aspect uit een verkooptraining: hoe ga je om met een klant die twijfelt over een aankoop? Met logistieke medewerkers kijken we vaak naar hun positie in het magazijn. Waar eindigt de ene taak, en begint die van een collega? Qua inkoop kun je denken aan het maken van vaste afspraken met leveranciers. Maar er zijn nog zó veel meer mooie voorbeelden …

We trainen niet in muffe klaslokalen, maar gewoon op de vloer bij de groothandel

Heeft iedereen zin om terug te gaan naar de schoolbanken?
“Ho! Dat is helemaal niet hoe we werken. En ook al hebben veel deelnemers al jaren niet meer gestudeerd; ze hebben vaak wél veel ervaring. Daar haken we op in. Natuurlijk is er theorie, maar de praktijklessen zijn minstens zo belangrijk. Ook trainen we ‘incompany’: niet in muffe klaslokalen, maar gewoon op de vloer bij de groothandel. Want daar ervaar je de echte sfeer.”

Hoe zijn de reacties na afloop?
“Heel goed. Eén moment blijft me altijd bij: de diploma-uitreiking nadat een groep deelnemers een verkorte mbo-2-opleiding had gevolgd. Er werd gejuicht, de deelnemers straalden van trots en hadden het gevoel vleugels te hebben. Ook de voltallige directie vierde het feestje mee. Voor mij was dit een van de meest indrukwekkende momenten uit mijn carrière.”

Tot slot: waarom zou iedereen minstens even moeten snuffelen in het trainingsaanbod?
“Een betere vakman of -vrouw worden is gewoon hartstikke leuk. Voor jezelf, maar ook voor je collega’s, je team en je bedrijf. In groter perspectief wordt zelfs de hele branche er beter van. Mooier kan toch niet?”

Wil je ook samen bouwen aan een succesverhaal?

Meer ontdekken over hoe je zichtbare en meetbare prestatieverbetering kunt realiseren met e-learning en blended learning? Hoe je meer rendement haalt uit leren tegen lagere kosten? Neem contact met ons op en wij helpen je verder.

Meer succesverhalen

Retail

SPAR Academie

In 12 jaar tijd hebben we mogen meegenieten van hoe Spar tot één van de succesvolste merken in de foodretail

Lees verder
Zorg

Jeugdzorg Nederland

In samenwerking met Jeugdzorg Nederland ontwikkelden wij programma’s voor het vergroten van het veiligheidsklimaat in instellingen. Inmiddels zijn er voor

Lees verder
Groothandel

Warmteservice

Bij Warmteservice zijn wij al bijna tien jaar een vaste partner in de ontwikkeling van de Warmteservice Academie. Waar we

Lees verder

Demo aanvragen

Telefoon

085 4017925

E-mail

info@humantalentgroup.nl