Succesfactoren van duurzame inzetbaarheid

Deel dit artikel

Hoe zorg je ervoor dat je echt succesvol bezig bent met de duurzame inzetbaarheid binnen jullie organisatie? In onze whitepaper vind je vijf succesfactoren voor duurzame inzetbaarheid. Wist je bijvoorbeeld al hoe belangrijk goede gesprekken zijn?

Je bent al aardig op weg met duurzame inzetbaarheid. Je weet wat duurzame inzetbaarheid is en waarom het belangrijk ishoe de MDIEU subsidie kan helpen, waarom het ook voor medewerkers van belang is, met welke 9 stappen je begint en hoe je medewerkers helpt vitaal te worden. Je koffertje ‘duurzame inzetbaarheid’ zit al flink vol, maar om het echt af te ronden nemen we je mee in de laatste succesfactoren die jou écht laten slagen.

Whitepaper: succesfactoren van duurzame inzetbaarheid

Lader Bezig met laden...
EAD logo Duurt het te lang?

Opnieuw laden Laad het document opnieuw
| Open Openen in nieuwe tab

Download [45.39 KB]

5 succesfactoren van duurzame inzetbaarheid

De meest belangrijke onderwerpen om je op te focussen tijdens het werken aan duurzame inzetbaarheid in jullie organisatie. Oftewel, de vijf succesfactoren.

  1. Betrokkenheid: betrokken medewerkers kunnen beter reageren op veranderingen, omdat ze vaak weten waar het vandaan komt.
  2. Goede dialoog: goede gesprekken zijn cruciaal tijdens het verbeteren van duurzame inzetbaarheid in een organisatie.
  3. Autonomie: meer verantwoordelijkheid en regie over het werk, zorgt weer voor meer betrokkenheid bij je werk en dat helpt weer bij de eerste succesfactor.
  4. Menselijke maat: aandacht voor elkaar helpt bij het creëren van een fijne werkomgeving, een omgeving waarin ook goede gesprekken kunnen plaatsvinden.
  5. Maatwerk: geen enkele medewerker is zoals een ander, werken aan duurzame inzetbaarheid vraagt om maatwerk.

Kriebelt het je om verder aan de slag te gaan met de duurzame inzetbaarheid binnen jullie organisatie? Of kun je wel wat hulp gebruiken bij deze succesfactoren? Neem vooral eens contact met ons op.

Dit was het laatste artikel uit de serie: “Duurzame inzetbaarheid”. Je vindt alle artikelen hier terug.

Meer artikelen