Verbeter je duurzame inzetbaarheid met de MDIEU-subsidie

Deel dit artikel

Ken jij de MDIEU-subsidie al? De MDIEU-subsidie kan het hulpmiddel zijn om je duurzame inzetbaarheid te verbeteren. Maar waarvoor mag je deze subsidie inzetten en hoe kom je hiervoor in aanmerking? Je leest alle informatie over de MDIEU-subsidie in dit artikel!

De MDIEU-subsidie heet eigenlijk de Maatwerkregeling Duurzame Inzetbaarheid en Eerder Uittreden. Daar komt de afkorting vandaan. Het is een subsidieregeling die jouw organisatie financiële ondersteuning biedt voor het verbeteren van de duurzame inzetbaarheid van je medewerkers en het mogelijk maakt voor oudere werknemers met zwaar werk eerder te laten stoppen met werken. Om de MDIEU-subsidie toe te passen ben je verplicht om een bedrijfsanalyse uit te (laten) voeren. Hierna kun je een activiteitenplan ontwikkelen waarvoor je de aanvraag indient. Met deze subsidie zijn verschillende dingen mogelijk, je kan bijvoorbeeld een leercultuur realiseren door trainingen te organiseren of een online academie te ontwikkelen. Maar er is nog meer mogelijk! Om de mogelijkheden goed in kaart te brengen is het belangrijk om eerst een beeld te hebben van wat duurzame inzetbaarheid is.

Wat is duurzame inzetbaarheid?

De komende decennia krimpt de beroepsbevolking. Oudere medewerkers met veel kennis en expertise stromen uit, terwijl er tegelijkertijd minder jongeren zijn om de toenemende hoeveelheid werk op te vangen. Er is daarom veel belang bij om de arbeidsdeelname van de oudere beroepsbevolking te verhogen. Dat is nou waar duurzame inzetbaarheid om de hoek komt kijken. Door daarop te sturen, ben je zo goed mogelijk voorbereid op de toekomst.

Duurzame inzetbaarheid is een breed begrip, het gaat onder andere over:

  • wendbaarheid;
  • mobiliteit;
  • productiviteit;
  • motivatie;
  • vitaliteit en gezondheid van medewerkers.

In het eerste artikel uit deze reeks zoomen we verder in op het begrip duurzame inzetbaarheid. Het is immers wel handig om te weten wat het is, voordat je met een subsidie aan de slag gaat 😉

Mogelijkheden met de MDIEU-subsidie

Je kan de MDIEU-subsidie voor verschillende dingen inzetten. Wat dacht je bijvoorbeeld van het ontwikkelen van een online academie? In een online academie met e-learning modules, die goed aansluiten bij jouw organisatie en in jouw huisstijl staan, krijgen medewerkers toegang tot relevante en gepersonaliseerde leercontent. Of een eigen leer-app waarin zowel de medewerkers als leidinggevenden met elkaar kunnen communiceren, samenwerken en hun persoonlijke ontwikkeling kunnen bijhouden? Misschien wil je eerst wel een leercultuur creëren binnen jouw organisatie. Een cultuur waarin medewerkers continue leren en zich ontwikkelen door middel van blended learnings, waarin online en offline leermethodes worden gecombineerd. Verder is de MDIEU-subside ook in te zetten voor het organiseren van trainingen. Deze trainingen kunnen bijvoorbeeld gaan over leiderschap of effectieve gesprekstechnieken.

Met de MDIEU-subsidie is dus van alles mogelijk! Dit biedt natuurlijk veel kansen, maar kan hierdoor ook overweldigend zijn. Bij Human Talent Group denken we daarom graag met je mee over hoe we jou kunnen helpen met het benutten van de MDIEU-regeling. Zo zorgen we er samen voor dat de mogelijkheden soepel geïntegreerd worden en afgestemd zijn op de leerbehoeften van zowel jouw organisatie als de medewerkers. Verder kunnen wij ook helpen bij het aanvragen van de subsidie.

MDIEU-subsidie aanvragen

Wanneer je een activiteitenplan hebt staan is het tijd voor de volgende stap: het aanvragen van de subsidie. Bij Human Talent Group werken we samen met Dumont Advies op een no-cure no-pay basis voor het aanvragen van jouw MDIEU-subsidie. Samen maken wij jouw aanvraagtraject zorgeloos. De aanvraagtijdvakken zijn in april en september 2024 en een subsidieaanvraag kan worden gedaan vanaf een bedrag van €75.000 (zowel externe kosten als interne loonuren) met een looptijd van twee jaar. Stuur vooral een berichtje via het contactformulier om samen eens te kijken naar de mogelijkheden voor jouw organisatie!

 

Meer artikelen