Verbeter je duurzame inzetbaarheid met de MDIEU-subsidie

Deel dit artikel

Ken jij de MDIEU-subsidie al? De MDIEU-subsidie kan het hulpmiddel zijn om je duurzame inzetbaarheid te verbeteren. Maar waarvoor mag je deze subsidie inzetten en hoe kom je hiervoor in aanmerking? Je leest het in onze whitepaper!

De MDIEU-subsidie heet eigenlijk de Maatwerkregeling Duurzame Inzetbaarheid en Eerder Uittreden. Daar komt de afkorting vandaan. Het is een subsidieregeling die jouw organisatie financiële ondersteuning biedt voor het verbeteren van de duurzame inzetbaarheid van je medewerkers en het mogelijk maakt van eerder stoppen met werken. Met deze subsidie zijn verschillende dingen mogelijk, kijk maar eens in onze whitepaper hieronder voor voorbeelden van de mogelijkheden.

Whitepaper MDIEU-subsidie duurzame inzetbaarheid

Je vergroot de whitepaper gemakkelijk door op de drie puntjes te drukken en voor inzoomen of full screen te kiezen.

Wat is duurzame inzetbaarheid?

De komende decennia krimpt de beroepsbevolking. Oudere medewerkers met veel kennis en expertise stromen uit, terwijl er tegelijkertijd minder jongeren zijn om de toenemende hoeveelheid werk op te vangen. Er is daarom veel belang bij om de arbeidsdeelname van de oudere beroepsbevolking te verhogen. Dat is nou waar duurzame inzetbaarheid om de hoek komt kijken. Door daarop te sturen, ben je zo goed mogelijk voorbereid op de toekomst.

Duurzame inzetbaarheid is een breed begrip, het gaat onder andere over:

  • wendbaarheid;
  • mobiliteit;
  • productiviteit;
  • motivatie;
  • vitaliteit en gezondheid van medewerkers.

In het eerste artikel uit deze reeks zoomen we verder in op het begrip duurzame inzetbaarheid. Het is immers wel handig om te weten wat het is, voordat je met een subsidie aan de slag gaat 😉

Mogelijkheden met de MDIEU-subsidie

Je kan de MDIEU-subsidie voor verschillende dingen inzetten. Wat dacht je bijvoorbeeld van het ontwikkelen van een online academie? Of een eigen leer-app? Of misschien wil je eerst wel een leercultuur creëren binnen jouw organisatie. Met de MDIEU-subsidie is van alles mogelijk! Je ziet de mogelijkheden uitgebreider in ons whitepaper.

MDIEU-subsidie aanvragen

Bij Human Talent Group werken we samen met Dumont Advies voor het aanvragen van jouw MDIEU-subsidie. Stuur vooral een berichtje via het contactformulier om samen eens te kijken naar de mogelijkheden voor jouw organisatie! Of kom in contact met collega Gerald Visser (06-30199515).

Download de whitepaper

Nog een keer rustig alles doorlezen of doornemen met collega’s? Download onze whitepaper! MDIEU whitepaper

 

Meer artikelen