Selecteer een pagina

Onze visie

Leren maximaal laten landen op de werkvloer

Werkplekleren is meer dan leren op de werkvloer. Het is je werk omzetten in leerprocessen. Zo maak je het een bewust proces waarin je elkaar en je organisatie verder brengt!  

Als je aan het werk bent, leer je elke dag!

Elke dag beleef je, in het contact met anderen, iets nieuws. Wat je blij en vrolijk maakt of waar je last van hebt. Je haalt successen, maar gaat ongetwijfeld ook eens ongelooflijk hard onderuit. Dat is leren! Elke dag. En hoe leuk is het als je ‘dat wat daarin werkt’ kan delen met je collega’s en zo samen leert en beter presteert?

Ontwikkeling van talent
Leren maximaal laten landen

Verbinden, Verbeteren, Versnellen

Leren maximaal laten landen op de werkvloer betekent: verbinden van al deze leerervaringen, samen verbeteren door ‘door te bouwen op dat wat werkt’ en daarmee te versnellen in leren en presteren.

‘Aan’ zetten en organiseren

Leren is in de eerste plaats organiseren. Wat (welke onderwerpen) geef je wanneer op welke manier een plek, een podium? Hoe pas je het in de (strategische) thema’s die spelen, zodat het herkenbaar is? Hoe zorg je dat het ‘in de lijn valt’, in de dagelijkse routines zodat het niet iets is ‘wat er bovenop komt? Hoe breng je individueel leren in lijn met collectief leren?
Ontwikkeling van talent
Leren maximaal laten landen

Maximaal ondersteunen

Leren maximaal laten landen op de werkvloer vraagt maximale ondersteuning van teams en leidinggevenden. Ook dit is een leerproces waarbij je samen op mag trekken, samen mag leren, samen mag ervaren, plezier mag beleven in hoe je groeit en wat het oplevert! Voor jou, als deelnemer, als leidinggevenden en voor je team en organisatie.

Stap voor stap iedereen succesvol

Wij ontwerpen onze e-learning en blended leerprogramma’s zo dat zij maximaal landen in het dagelijkse werk en in de bestaande overlegstructuur. Daarbij ondersteunen we jou in het aan boord krijgen van alle leidinggevenden en de leidinggevenden (middels onze train-de-trainer aanpak) in hoe zij dat leren vorm kunnen geven, samen met het team kunnen verbinden, verbeteren en versnellen. Zo krijgen wij iedereen mee in leren en verbeteren.

Snel meer uit leren?

Meer ontdekken over hoe je zichtbare en meetbare prestatieverbetering kunt realiseren met e-learning en blended learning? Hoe je meer rendement haalt uit leren tegen lagere kosten? Neem contact met ons op en wij helpen je verder.