Mijn eerste honderd dagen bij Human Talent Group – Marin van Lochem

Deel dit artikel

Onze instructional designer Marin is al honderd dagen in dienst! Een mooi moment om te kijken hoe zij haar eerste periode bij Human Talent Group heeft ervaren. Marin verzorgt de illustraties en andere grafische ontwerpen binnen onze cursussen en ze heeft al aan een flink aantal projecten meegewerkt, waaronder LFB en Flexbase.

Onze instructional designer Marin is al honderd dagen in dienst! Een mooi moment om te kijken hoe zij haar eerste periode bij Human Talent Group heeft ervaren.

Marin verzorgt de illustraties en andere grafische ontwerpen binnen onze cursussen en ze heeft al aan een flink aantal projecten meegewerkt, waaronder LFB en Flexbase.

100 dagen afbeelding

 

 

LFB

Human Talent Group maakt opleidingsmateriaal voor de LFB. Met dit materiaal worden studenten met een verstandelijke beperking opgeleid tot ervaringsdeskundigen. Ze zullen binnen verschillende rollen taken vervullen en leren hoe ze beperkingen op een verantwoorde manier onder de aandacht brengen. Voor deze e-learnings heeft Marin de illustraties ontworpen, passend bij de huisstijl van LFB. De grootste uitdaging was dat de illustraties direct de inhoud duidelijk moeten maken voor de doelgroep, studenten met een verstandelijke beperking.

 

Flexbase

Ook is Human Talent Group bezig met het vernieuwen van Flexbase. Dit is een leeromgeving voor de bakkersopleiding, die binnenkort wordt omgedoopt tot ‘Flex’. We richten de opleiding in zijn geheel opnieuw in, waarbij we de inhoud opnieuw didactiseren. Marin heeft onder andere nieuwe infographics voor Flex gemaakt, waardoor bijvoorbeeld lastige bakprocessen inzichtelijk kunnen worden gemaakt. Maar ook de recepten voor alle broodjes, croissants en gebakjes heeft ze visueel aantrekkelijk gemaakt met een heldere grafische stijl.

Flex

Marins eerste honderd dagen

Marin geeft aan dat ze het naar haar zin heeft. “Het maken van illustraties voor Human Talent Group vind ik heel leuk en divers. De uitdaging is namelijk om iets moois te creëren wat tegelijkertijd de stof van de cursus verduidelijkt. Doordat ik aan zoveel verschillende projecten werk, kom ik ook in aanraking met verschillende huisstijlen, illustratiestijlen, onderwerpen en doelgroepen. Dat zorgt ervoor dat ik bij elk project even iets anders moet kijken naar het ontwerpen van een afbeelding,” aldus Marin.

Ze houdt bij ieder ontwerp rekening met wie de cursisten zijn, zodat die zo goed mogelijk worden ondersteund in het volgen van de cursus. Dat is ook te zien bij LFB en Flexbase. Marin: “Bij LFB probeer ik meer mensen af te beelden in de illustraties, zodat de cursisten de stof en de situatie beter kunnen visualiseren. Voor Flexbase focus ik me meer op het afbeelden van voedsel op een manier die de tekst ondersteunt. Zo heb ik bij de uitleg over hoe gevlochten luxe broodjes worden gemaakt, het proces verduidelijkt met illustraties.”

Naast dat ze helpt bij het maken van cursusmateriaal voor anderen, is Marin zelf ook niet vies van nieuwe dingen leren. “Ik vind het superleuk om te spelen met de interactieve mogelijkheden van illustraties. Human Talent Group kan namelijk afbeeldingen interactief maken, zodat cursisten op een leuke manier actiever bezig zijn met de stof. Dat betekent dat er voor mij meer mogelijkheden zijn om de stof in de illustraties te verwerken en de afbeeldingen interessanter te maken.”

We kunnen niet wachten om te zien wat voor creaties Marin nog meer voor ons in petto heeft.

Meer artikelen