Verkooptechnieken Retail

Wil jij jouw verkoopmedewerkers naar een hoger niveau tillen en hen voorzien van de nodige verkooptechnieken om succesvol te zijn in de veranderende Retail? Dan is onze Blended Training Verkooptechnieken Retail precies wat je nodig hebt!

Het Nieuwe Retailen

Het belang van actieve verkoop in de moderne Retail is enorm toegenomen. Klanten verwachten tegenwoordig meer dan alleen producten uitgestald in een winkel. Ze zoeken naar entertainment, beleving en educatie. Onze training bereidt jou en jouw team voor om een boeiende beleving te creëren en de verwachtingen van de klant te overtreffen.

De rol van de Verkoper

Het is cruciaal om onderscheid te maken tussen producttypen en klantreizen. Wij leren jouw verkoopteam hoe ze effectief kunnen verkopen bij producten met een langere klantreis en hoe ze routinematige producten kunnen benutten om klanten naar de winkel te trekken.

Merk-Waardig Gedrag

Verkopen is meer dan alleen transacties. Het draait om Merk-Waardig Gedrag dat jouw winkel onderscheidend maakt. Onze training focust op het ontwikkelen van dit gedrag bij jouw verkopers, zodat ze de waarden van je formule kunnen uitdragen en de klantbeleving kunnen versterken.

De opbouw van de Blended Training Verkooptechnieken Retail

Onze training behandelt de vier essentiële fasen van het verkoopgesprek: de Openingsfase, de Inventarisatiefase, de Presentatiefase en de Afsluitfase. Elke fase wordt grondig besproken met aandacht voor verschillende subfases en technieken. Onze training voorziet jouw team van praktische tips & tricks om het verkoopproces zo effectief mogelijk te maken.

Wat ga je bereiken met deze Blended Training Verkooptechnieken Retail?

Onze Blended Training Verkooptechnieken Retail biedt jouw verkoopmedewerkers de volgende voordelen:

  • Verbeterde verkoopvaardigheden: Jouw verkoopteam leert effectieve verkooptechnieken en tactieken die hen in staat stellen om de verkoopresultaten te verbeteren. Ze ontwikkelen het vermogen om klantbehoeften te analyseren, gericht advies te geven en producten op overtuigende wijze te presenteren.
  • Betere klantinteractie: Door middel van de training leren jouw verkopers hoe ze sterke klantrelaties kunnen opbouwen door middel van een effectieve openingsfase en inventarisatie van klantbehoeften. Ze zullen in staat zijn om de klantbeleving te verbeteren door Merk-Waardig gedrag te tonen dat past bij jouw formule.
  • Hogere conversie en gemiddeld bonbedrag: De training richt zich op het creëren van meerwaarde voor klanten en het effectief presenteren van producten die aansluiten bij hun behoeften. Hierdoor zullen jouw verkopers in staat zijn om de conversie te verhogen en het gemiddelde bonbedrag te verhogen.
  • Verbeterde afsluittechnieken: Jouw verkoopteam leert hoe ze het verkoopgesprek effectief kunnen afsluiten door de order op een natuurlijke en overtuigende manier te vragen. Dit helpt bij het vergroten van het aantal succesvolle afsluitingen.
  • Onderscheidend vermogen: Door Merk-Waardig gedrag te tonen en de klantbeleving te verbeteren, zal jouw team zich onderscheiden van de concurrentie. Dit leidt tot een positieve reputatie en loyaliteit van klanten.

We meten onze successen!

Onze Blended Training Verkooptechnieken Retail leidt tot verbeterde verkoopprestaties, versterkte klantinteractie, hogere conversie en gemiddelde bonbedragen, effectieve afsluittechnieken en een onderscheidend vermogen in de Retail.

En, natuurlijk meten we onze successen! Want we willen natuurlijk zichtbaar en meetbaar het verschil maken.

Ga nu aan de slag met je verkoopmedewerkers!

Investeer in de ontwikkeling van jouw verkoopmedewerkers en geef hen de verkooptechnieken die nodig zijn om uit te blinken in de Retail van nu! Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe onze Blended Training Verkooptechnieken Retail jouw team naar succes leidt.

Praktische informatie

Verkooptechnieken Retail

Sectoren

Trainingsvorm

Maatwerk Blended Training, begeleid door ervaren trainers in de Retail, met 6 microlearnings en team-implementatieopdrachten

Locatie

In Company

Duur

1 kick-off, 4 workshops en 1 eindpresentatie. Doorlooptijd 8 weken. Ook uit te voeren als Train-de-Trainer programma.

Doelgroep

Verkoopmedewerkers en leidinggevenden verkoop

Groepsgrootte

8-10 personen

Prijs

Maatwerk aanpassingen en kosten uitvoering per groep op aanvraag

Deel deze training

Offerte aanvragen

Bekijk ook onze andere trainingen