B2B Sales: Bezwaartechnieken

En dan wil de klant niet, tenminste, zo lijkt het. Je komt er (nog) niet doorheen. En dan wil de klant niet, tenminste, zo lijkt het. Je komt er (nog) niet doorheen. Hoe breng je de klant verder? Hoe help je hem tot een besluit te komen?

Bezwaren komen vaak als eerste op je pad, beginnend vanaf het allereerste klantcontact. Ze spelen een rol door alle fasen van het verkoopproces heen, tot en met de offerte en uiteindelijke afronding. Het beheersen van bezwaartechnieken betekent al meer dan de helft van het succes in B2B Sales. Daarom adviseren we om te starten met de training in bezwaartechnieken.

Blended B2B Sales Training Bezwaartechnieken

Onze Blended Training Bezwaartechnieken is ontworpen om je team verschillende methoden aan te leren om effectief met klantbezwaren om te gaan. De praktijkervaring is de beste leerschool, dus we moedigen je team aan om deze technieken in het veld toe te passen.

Verandering = weerstand

Verkoop draait om het beïnvloeden van mensen. Het is de taak van jouw sales team om weerstand tegen verandering, een volkomen menselijke reactie, te verminderen. Sta stil bij de technieken die jouw team kan toepassen om weerstand te verminderen en de meest voorkomende weerstanden te identificeren waarmee zij geconfronteerd worden bij verschillende klantengroepen.

Beating around the bush

Opmerkingen zoals “Ik wil er nog over nadenken”, “Maak er maar een offerte van”, “Jullie zijn net iets duurder dan de andere aanbieder”, of “Het past niet in mijn budget” zijn afleidingen van de echte koopbezwaren. Door je team te trainen om deze rookgordijnen te doorzien en ze terug te leiden naar de werkelijke koopbezwaren, kunnen zij klanten effectiever helpen.

Goed voorbereid op pad!

Er is geen excuus om onvoorbereid te zijn op klantbezwaren. Met de juiste voorbereiding kan jouw team met zelfvertrouwen en rust op elk bezwaar reageren, hetgeen vertrouwen wekt bij klanten. En hoe meer vertrouwen, hoe groter de kans dat de prospect zaken wil doen met jouw organisatie.

Weg van de goedkope salestrucjes

We leren jouw team geen snelle verkooptrucjes, maar technieken die passen bij hun adviserende rol in sales. We behandelen bezwaartechnieken zoals Feel, Felt, Found en vele andere methoden die passen bij een volwassen verkoopbenadering.

Eerst onderscheid en dan waarde

Prijs is altijd een belangrijk gespreksonderwerp, vooral in de groothandel. Onze training leert jouw team hoe ze de ‘parkeermethode’ kunnen gebruiken om te voorkomen dat ze te vroeg op de prijs ingaan en hoe ze om kunnen gaan met prijsvragen van klanten. Voor diegenen die een specialist willen worden in prijsonderhandelingen, hebben we ook de blended training ‘Prijs Verkopen’.

Wat ga je bereiken met deze Blended Training Bezwaartechnieken?

  • Je sales team beschouwt bezwaren als normale vormen van weerstand tegen verandering en heeft verschillende technieken geleerd om hiermee om te gaan.
  • Je sales team is bekwaam in het uitdagen van klanten die terughoudend zijn, zodat zij duidelijke keuzes maken.
  • Je sales team heeft een gezamenlijk begrip van alle soorten bezwaren die zij in de praktijk tegenkomen en beschikt over passende antwoorden en technieken om met elk type bezwaar om te gaan.
  • Je sales team weet hoe ze vragen over de prijs kunnen uitstellen tot een later stadium, zodat ze eerst het onderscheidend vermogen beter kunnen benadrukken.

We meten onze successen!

Hoe kunnen we bepalen of de training succesvol is geweest? De training in afsluittechnieken leidt tot een hogere conversie van zowel telefonisch contact als verkoopcontact naar de volgende fase in de buyer’s journey.

Ga nu aan de slag met je sales team.

Onze op maat gemaakte blended training over bezwaartechnieken geeft je de tools om elk bezwaar positief om te buigen. Wil je dat jouw sales team hiervan profiteert? Vraag dan nu een offerte aan voor ons op maat gemaakte blended trainingsprogramma: “Bezwaartechnieken”.

Bereid je sales team voor op succes met onze gerichte trainingen in bezwaartechnieken.

Praktische informatie

B2B Sales: Bezwaartechnieken

Sectoren

Trainingsvorm

Maatwerk Blended Training, begeleid door ervaren trainers in de B2B sales met 6 microlearnings en team-implementatieopdrachten

Locatie

Incompany

Duur

1 kick-off, 4 workshops en 1 eindpresentatie. Doorlooptijd 8 weken.

Doelgroep

Gehele organisatie

Groepsgrootte

8-10 personen

Prijs

Maatwerk aanpassingen en kosten uitvoering per groep op aanvraag

Deel deze training

Offerte aanvragen

Bekijk ook onze andere trainingen