Gemeente Lochem

Deel dit verhaal

Een warm welkom in de gemeente Lochem. Gemeente Lochem heeft met succes een onboarding app en het online leerplatform Somos van Emfect/Human Talent Group geïmplementeerd om nieuwe medewerkers optimaal te ondersteunen bij hun introductieperiode. Het is geen geheim dat er veel op een nieuwe medewerker afkomt zodra hij bij een nieuwe werkgever begint. Om medewerkers bewust te maken van het gastvrije introductieprogramma dat voor hen klaarstaat, heeft de gemeente Lochem een onboarding app ingezet. Deze app leidt nieuwe medewerkers op een natuurlijke wijze door hun eerste half jaar of jaar bij de gemeente.

De onboarding app biedt medewerkers een goed overzicht van het introductieprogramma. De routekaart van het programma wordt getoond, waarbij specifieke onderwerpen extra worden uitgelicht. Hierbij wordt samengewerkt om te bepalen welke onderwerpen het belangrijkst zijn.

Daarnaast heeft de gemeente Lochem het online leerplatform Somos gebruikt om het introductieprogramma voor nieuwe medewerkers aan te bieden. Somos biedt niet alleen de mogelijkheid om het introductieprogramma aan te bieden, maar ook om content te zoeken, te vinden en te volgen, collega’s te vinden op expertises, deel te nemen aan communities en zich in te schrijven voor leuke bijeenkomsten. Dit maakt Somos een waardevolle aanvulling op het onboarding proces van de gemeente Lochem.

Dankzij de combinatie van de onboarding app en Somos is de gemeente Lochem erin geslaagd om haar nieuwe medewerkers optimaal te ondersteunen en te begeleiden tijdens hun introductieperiode. Nieuwe medewerkers worden op een natuurlijke wijze begeleid en voelen zich sneller thuis binnen de organisatie. Het succes van deze aanpak blijkt ook uit de positieve evaluaties van nieuwe medewerkers, waardoor de gemeente Lochem haar talenten aan zich weet te binden en verder kan bouwen aan een succesvolle organisatie.

Wil je ook samen bouwen aan een succesverhaal?

Meer ontdekken over hoe je zichtbare en meetbare prestatieverbetering kunt realiseren met e-learning en blended learning? Hoe je meer rendement haalt uit leren tegen lagere kosten? Neem contact met ons op en wij helpen je verder.

Meer succesverhalen

Onderwijs

Flex

Voor de werkgevers en werknemersverenigingen in de bakkerijbranche ontwikkelden wij Flex. Naast de ontwikkeling verzorgden wij ook de eerste opstart,

Lees verder
Groothandel

Handel Groeit

In samenwerking met het opleidingsfonds Handel Groeit ontwikkelen wij BeWizr Groenten en Fruit en werven wij gezamenlijk de leden om

Lees verder

Demo aanvragen

Telefoon

085 4017925

E-mail

info@humantalentgroup.nl