Retail café


21 nov. 2019 – Openbare Bibliotheek Amsterdam

De Retail verandert snel. We vinden de Retail opnieuw uit en maken haar weer relevant voor vandaag en morgen. Welke rol spelen HR en opleidingen daar in? Hoe doe ik dat binnen mijn bedrijf, hoe doen anderen dat?

In het Retailcafé is veel ruimte voor discussie en het uitwisselen van ervaringen; Wat kunnen we over de grenzen van elkaars formule van en met elkaar leren? Wat werkt bij jou in het bedrijf?

Tijdens ieder Retailcafé nodigen we een spreker uit van een Retailer die de afgelopen jaren een bijzondere slag gemaakt heeft en die vertelt op welke wijze HR/opleidingen deze slag heeft helpen te realiseren. Kortom een inspirerend voorbeeld als kapstok voor het gesprek.

RetailCafé is een initiatief van ROC van Amsterdam en Human Talent Group.

Programma

14.00-14.30 Welkom en ontmoeting
14.30-15.00 #verder met Spar Hoe Spar een eigentijdse formule is geworden waarvan de vestigingen als paddenstoelen uit de grond schieten en welke rol de Spar academie daarin speelt. Door Sjaak Penning, Manager Spar Academie.
15.00-15.45 Wat werkt? in het voorbeeld van Spar en hoe vertaalt dit zich naar jouw bedrijf? Paneldiscussie.
15.45-16.00 Leren in de praktijk: Docenten en studenten vertellen over het nieuwe hybride onderwijs aan het ROC van Amsterdam.
16.00-16.30 Alles verliezen en toch winnen: over oceaanzeilen en retailen
Johan de Mei, manager van diverse retailbedrijven, zeilde solo over de oceaan naar de Azoren. In deze boeiende presentatie neemt hij ons mee op zijn reis. Johan trekt moeiteloos parallellen tussen de gevaren van oceaanzeilen en het dagelijks werk in het retailbedrijf. En geeft in deze presentatie (en in zijn boek) adviezen, waar je morgen al wat aan hebt!
16.30-17.30 Netwerken met een hapje en drankje