Onze klanten – Online-Onderwijs.NU

 • Online-Onderwijs.NU

  De uitdaging

  Eenvoud en doeltreffendheid in permanente educatie van docenten!

  De taalkennis van docenten is in het verleden vaak ter discussie gesteld. Uit verschillende onderzoeken bleek dat het niveau van deze kennis te laag zou zijn. Niet alleen dat van docenten Nederlands, maar leraren uit alle vakgebieden moesten eraan geloven. Iedere docent is immers een taaldocent. Naar aanleiding hiervan wilde Gemeente Rotterdam graag de Nederlandse taalvaardigheid onder leraren in de regio verbeteren.

  Elke leraar dezelfde cursus laten ondergaan zou veel tijd kosten en niet erg efficiënt zijn, daar was men het over eens.  OnlineOnderwijs.NU: nooit te veel of te weinig leren

  Samen met Gemeente Rotterdam, Human Talent Group, A New Spring, MasterCircle en het Genootschap Onze Taal werd de taalmodule ‘OnlineOnderwijs’ opgezet. Dit is een adaptieve online taalmodule voor alle leraren welke beschikbaar is gesteld voor 7.000 docenten in de regio. Met deze module kunnen zij continue hun taalniveau meten en verbeteren. Omdat de module adaptief is krijgt iedere leraar lesstof aangeboden afhankelijk van zijn of haar niveau. Leraar X is bijvoorbeeld goed in grammatica, maar minder sterk in spelling. En docent Y heeft hulp nodig bij interpunctie, maar weet voldoende van hoofdlettergebruik. Door alleen lesstof aangereikt te krijgen zie zij nog niet beheersen leren ze nooit te veel of te weinig.

  Kennis borgen via de MemoTrainer app

  De speciale MemoTrainer van aNewSpring die aan de module gekoppeld is zorgt voor een extra stimulatie voor de deelnemers. MemoTrainer zorgt er namelijk voor dat deelnemers dagelijks een aantal korte vragen uit de module voorgelegd krijgen. Deze ‘reminders’ helpen om de lesstof op te slaan in het langetermijngeheugen. Zo leren zij efficient en effectief en behalen zij het best mogelijke resultaat op de eindtoets. Daarnaast is MemoTrainer beschikbaar als app, dus kunnen de docenten altijd en overal leren.

  Het begin van een mooie samenwerking

  Online Onderwijs is een actueel onderwerp in de educatieve sector en is besproken in verschillende media. Het Nederlands Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap wil graag dat iedere leraar in Nederland kan werken aan zijn of haar professionele ontwikkeling. Deze taalmodule is daarom pas het begin, er zijn nog veel meer andere onderwerpen die op deze manier via OnlineOnderwijs.nu getraind kunnen worden!

  Inmiddels is de samenwerking tussen Human Talent Group, A New Spring en Mastercircle verder verankerd in een zelfstandige BV van waaruit permanente educatie van docenten plaatsvindt.

  Inmiddels worden modules ook aangeboden aan alle startende studenten voor de PABO opleidingen.

  Meer informatie via:

  https://www.online-onderwijs.nu/

  https://www.pabo-entreetrainer.nl

  Middelen & Interventies

  In de aanpak is gebruik gemaakt van:

  • Programmamanagement ‘Beter Presteren Taal & Rekenen Rotterdam’
  • Mastercircle sessies, uitwerking, verslaglegging & bespreking uitkomsten met alle stakeholders
  • Ontwikkeling module
  • Ondersteuning in de uitrol binnen alle scholen
 • Onze Resultaten

  • Meer dan 15.000 deelnemers
  • Minder dan 10% slaagt voor de instaptoets
  • 98% slaagt voor de eindtoets na het volgen van de module!

Posted in: