Onze klanten – De Mandemakers Groep

 • De Mandemakers Groep

  De uitdaging

  Hoe verbeter ik de verkoopresultaten in een adviesgevoelige retailomgeving?

  De Mandemakers Groep (DMG) is de grootste meubelretailer van Nederland. Een succesvol bedrijf dat bekend is van succesformules als Sanders Meubelstad, Piet Klerkx, Morres Wonen, WoonExpress. De Mandemakers Groep wil haar succes verder uitbouwen door gericht te investeren in de verkoopkracht van de medewerkers. Persoonlijke verkoop is een kritische succesfactor in de meubelverkoop.

  dmg3

  De oplossing

  In een proces van co-creatie met de leiders en succesvolle rolmodellen van DMG is een programma ontworpen dat 100% past op het DNA van DMG. Samen met de leiders en succesvolle rolmodellen is onderzocht en vastgesteld waardoor het succes van verkopers nu bepaald wordt. Dit heeft geleid tot een uniek 10 stappenplan waarin precies herleid kan worden in welke stap een verkoper extra ondersteuning nodig heeft om zijn verkoopresultaten te verbeteren. Het gezamenlijk vaststellen van deze ‘reeds bewezen’ unieke verkoopmethode leidde als vanzelf al tot betere verkoopresultaten, zonder dat er al gestart was met een trainingsprogramma.

  Op basis van dit 10 stappenplan is bij iedere stap een verbeterprogramma ontwikkeld waarin (aankomend) verkopers getraind en begeleid worden in het verbeteren van de verkoopresultaten.

  De trainingen worden uitgevoerd door trainers die speciaal door DMG geselecteerd zijn en een ruime ervaring in de adviesgevoelige retail hebben.

  Middelen & Interventies

  In de aanpak is gebruik gemaakt van:

  • Projectmanagement
  • Ontwikkeling online verbetermodules (e-learning)
  • Commerciële trainingen

  Opdrachtgever: De Mandemaker Groep

   

 •  

   

Posted in: