Selecteer een pagina

Onze visie

Meer plezier met leren

Leren helpt om je werk op een nieuwe manier te doen. Zo word je de beste versie van jezelf. Het is iets wat altijd en overal spontaan plaatsvindt. Ons hele leven.

Waar betrokkenheid is ontstaat leren

Leren is het resultaat van betrokkenheid en inhoud. De inhoud is wat we leren. Betrokkenheid bepaalt of en hoe we leren. Betrokkenheid maakt nieuwsgierig, wakkert creativiteit aan, moedigt aan om levenslang te leren.

Ontwikkeling van talent
Leren maximaal laten landen

Leren leuk maken

Als je geniet, houdt van wat je doet, het gevoel hebt dat dit ook belangrijk is, dat je er ook goed in bent, dan wordt leren leuk! Maar andersom is even waar: leren zorgt dat je (meer) gaat genieten van wat je doet, (meer) het gevoel krijgt dat het belangrijk is en er ook steeds beter in wordt.

Hoe maak je leren leuk?

Leerklimaat

Leren leuk maken, start met een fijn leerklimaat waarin:

  • je geïnspireerd bent voor je vak en je die inspiratie ook voelt bij jouw leidinggevende en collega’s
  • je je vrij voelt, veilig voelt te mogen experimenteren met nieuw gedrag, met nieuwe doelen en dat wordt ook gestimuleerd
  • je je ondersteund voelt: er is aandacht voor wat jij nodig hebt om een volgende (groei)stap te kunnen maken
  • je gewaardeerd wordt om wie je bent – positief leren ontstaat in een sfeer van respect en waardering van leidinggevenden en collega’s
  • je voorwaarts mag falen – fouten maken is toegestaan om te leren, creativiteit en innovatie te bevorderen
  • je er een gezonde verslaving van maakt – het een vanzelfsprekend ritme is voor jou en je collega’s die ook dagelijks landt op de werkvloer en daar een herkenbare plek krijgt.
Ontwikkeling van talent
Leren maximaal laten landen

Leren goed ontwerpen

Leren leuk maken staat en valt met een goed ontwerp. Een ontwerp dat lichtvoetig is, kan landen in de dagelijkse praktijk, direct merkbaar, zichtbaar, meetbaar bijdraagt aan prestatieverbetering. Zodat iedereen er mee wil werken omdat het hen echt verder helpt. Een ontwerp dat over een langere periode doorloopt waarbij je samen in het nieuwe ritme komt.

Het gaat niet vanzelf

Leren om te leren, leren als een gezonde verslaving maken is voor lang niet iedereen vanzelfsprekend. Het vraagt om aandacht, betrokkenheid van iedereen om maximaal voordeel te halen bij leren. 

Wij helpen je graag bij het ontwikkelen van een positief stimulerend leerklimaat, bij het maken van een goed ontwerp waardoor leren leuk wordt en wij helpen iedereen in de lijn om ook maximaal voordeel te halen bij leren. Zodat zij leren maximaal gaan dragen. Omdat het past bij onze roots als advies- en trainingsbureau en wij als geen ander gewend zijn deze processen te begeleiden.  

Snel meer uit leren?

Meer ontdekken over hoe je zichtbare en meetbare prestatieverbetering kunt realiseren met e-learning en blended learning? Hoe je meer rendement haalt uit leren tegen lagere kosten? Neem contact met ons op en wij helpen je verder.