Mijn eerste jaar bij Human Talent Group – Jonathan Apeldoorn

Deel dit artikel

Hoe onze collega’s in contact kwamen met Jonathan Apeldoorn? Simpel, even via LinkedIn zoeken op content developer in Apeldoorn en je vindt Jonathan. Dat hij niet in Apeldoorn woont, dat was dan maar bijzaak. Inmiddels is Jonathan alweer een jaar in dienst bij Human Talent Group en dat betekent dat het de hoogste tijd is om hem eens te vragen naar zijn bevindingen van het laatste jaar!

Grote projecten

Sinds Jonathan werkzaam is bij Human Talent Group, krijgt hij al flinke projecten. “De twee grootste projecten waaraan ik gewerkt heb, zijn de STERKopleiding van LFB en de ontwikkeling van Flex,” vertelt Jonathan enthousiast, “Beide zijn grote projecten met heel wat voeten in de aarde, maar ook met een duidelijke meerwaarde voor het onderwijs.” Zijn stiekeme favoriet? Dat is dan toch Flex.

“Door het Flex project heb ik de bakkerswereld op een hele andere manier leren kennen, dit project heeft mij zoveel nieuwe inzichten gegeven waar ik veel waarde aan hecht!” – Jonathan Apeldoorn

Wat Jonathan zo mooi vindt aan dit soort projecten? Easy, dat is het groeien wat zo’n project doet. “Een project komt vaak binnen als een klein iets waarmee je niet bekend bent. Zo wist ik echt niks over bakken. Nu gebruiken bakkersopleidingen door het land het materiaal waar ik zelf een groot deel van heb geschreven en ontwikkeld. Dat is toch wel echt cool!” Vindt Jonathan zelf.

Scherm­afbeelding 2024 01 10 om 16.32.06

Werkbezoeken

Bij Human Talent Group zijn we groot fan van werkbezoeken en Jonathan is dat ook helemaal met ons eens. Niets is namelijk zo belangrijk als het leren kennen van je doelgroep. Door de doelgroep goed te kennen, kan er content gemaakt worden die echt op hun aansluit. Jonathan heeft dat ook al ervaren.

“Het bezoeken van de STERKplaatsen was voor mij erg waardevol. Door deze bezoeken kreeg ik echt een beeld van de doelgroep. Het maakte inzichtelijk waarom dit project nou écht deden.” – Jonathan Apeldoorn

Maar Jonathan is niet alleen langs geweest bij de STERKplaatsen, eerder leerde hij ook al hoe hij de lekkerste broodjes kan bakken! Door een dag mee te kijken bij professionele bakker Hans, kon Jonathan zien hoe de stappen die hij in zijn e-learning omschreef in de werkelijkheid uitgevoerd werden. En als kers op de taart, mocht hij ook wat van de gebakken broodjes mee naar huis. Win-win situatie toch?

Leven lang leren

“Ik heb bij Human Talent Group echt een breder beeld gekregen van leren als proces,” vertelt Jonathan als je hem vraagt wat hij bij Human Talent Group heeft geleerd het afgelopen jaar. Er wordt volgens Jonathan vaak abstract gesproken over het leven lang leren. Door zich actief in te zetten voor de ontwikkeling van e-learnings, heeft hij gezien hoe leren vorm kan krijgen voor iedereen. Jong en oud. Hij kijkt er dan ook naar uit om zich hier fanatiek voor in te blijven zetten, zodat iedereen een leven lang kan leren.

Cijfer?

Met cijfers geven is Jonathan wel bekend als onderwijskundige met ervaring in het basisonderwijs. Als we hem vragen hoe het hem bij Human Talent Group bevalt, geeft hij ook direct een cijfer. Gelukkig een hele dikke 10! “10/10, we hebben een super gezellig team waarin iedereen met elkaar meedenkt. Maar er is ook altijd tijd voor een praatje en grapje.”

Bij Human Talent Group zijn we maar al te blij met Jonathan en zijn inzet! We kijken er nu al naar uit om samen met Jonathan nog meer mooie projecten te creëren.

Meer artikelen