Mijn eerste honderd dagen bij Human Talent Group – Nienke Garritsen

Deel dit artikel

Ze was nog net niet afgestudeerd toen ze startte bij Human Talent Group, maar inmiddels heeft Nienke Garritsen haar diploma in the pocket en is ze honderd dagen in dienst! Als content developer heeft ze de afgelopen periode al mooie dingen gemaakt en misschien heb je daar zelfs iets van voorbij zien komen op LinkedIn. Sinds kort houdt ze zich naast content development voor e-learnings namelijk ook steeds meer bezig met de marketing van Human Talent Group. Hoog tijd dus om Nienke te vragen naar haar bevindingen tijdens haar eerste honderd dagen in ons team.

Onboarding

Bij Human Talent Group ontwikkelen we op maat onboardingprogramma’s voor werkgevers, zodat zij nieuwe collega’s op een leuke manier wegwijs kunnen maken binnen hun organisatie. Het is dus niet anders dan logisch dat ook onze eigen medewerkers starten met een onboardingprogramma als zij in dienst komen. Zo ook Nienke: “Tijdens mijn inwerktraject heb ik eerst een dag kennisgemaakt met het team en met de werkzaamheden. Ik werd gekoppeld aan een collega, aan wie ik vragen kon stellen.”

 

BeWizr

Tijdens die eerste kennismakingsdag volgde Nienke ook onze eigen cursus BeWizr, waarin ze de contentvormen leerde kennen, waarmee ze direct kon experimenteren. Nienke: “Vervolgens sloot ik aan bij het project van de collega aan wie ik eerder gekoppeld was. Voor dit project ontwikkelde ik verschillende content, waarop ik snel feedback kreeg. Op die manier kon ik goed kennismaken met de programma’s en gebruikmaken van korte lijntjes voor feedback.” Daarnaast kreeg ze verschillende documenten met uitleg over administratieve zaken zoals urenregistratie. Nienke vond dit een prettige manier van onboarding: “Ik kon zelf experimenteren en hoefde niet de hele dag mee te kijken hoe iemand anders iets deed. Hierdoor kon ik ook al snel een eigen project gaan draaien.”

 

E-learning ontwikkeling en marketing

In haar eerste honderd dagen heeft Nienke zich beziggehouden met e-learning ontwikkeling voor verschillende projecten. Hieronder vallen twee projecten voor SPAR (Winkelassistent en Financieel Management), een EPT-cursus voor BOON Food Group en Proces Operator voor Handel Groeit. Voor die laatste ging ze op werkbezoek bij The Greenery in Barendrecht, om zo de doelgroep van de cursus beter te leren kennen. Nienke vond het erg interessant: “Het was ontzettend leuk om te zien waar de doelgroep zich mee bezighoudt en hoe alles in het echt werkt. Op die manier heb ik weer veel inspiratie op kunnen doen voor de e-learning.”

 

Nienke houdt van afwisseling; de verschillende onderwerpen voor de e-learnings vindt ze dan ook leuk en prettig werken. Extra afwisseling heeft ze sinds kort in de vorm van marketingwerkzaamheden. Nienke: “Ik heb een steeds actievere rol in de marketing voor Human Talent Group, waarbij ik me onder andere bezighoud met onze nieuwe branchepagina’s op LinkedIn. Ik heb in mijn opleiding Creative Business altijd veel gedaan met marketing en vind het erg leuk om mijn ervaring daarmee nu in de praktijk te brengen. Door met marketing bezig te gaan, heb ik altijd het gevoel dat ik creatief bezig ben.” Nienke heeft onder andere verschillende templates vormgegeven voor onze LinkedInpagina’s: “Ik vind het erg gaaf om te zien hoe die gebruikt worden en telkens terugkomen op de LinkedIn (showcase)pagina’s.”

 

We kijken ernaar uit meer te zien van Nienkes creativiteit!

 

Ben je op zoek naar een passend onboardingprogramma voor je nieuwe collega’s? Human Talent Group ontwikkelt op maat onboardingprogramma’s waarmee zij direct aan de slag kunnen. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Meer artikelen