Evidence Based Improvement


 • ‘Trainer, u heeft een ander vak gekregen!’

  Ernest Bouwman, manager Learning & Development en Diana van Miltenburg, hoofd Management Development bij ABN AMRO leggen, vanuit hun positie als opdrachtgever, een prikkelend beeld neer in ‘Trends in opleiden’ van de NVO2, de Nederlandse Vereniging van HRD-professionals in ontwikkelen en opleiden. Daarin constateren zij dat het vak van trainer definitief is veranderd. De hoogtijdagen zijn voorbij, er gaan rake klappen vallen, aldus Ernest Bouwman en Diana van Miltenburg.

  Een nieuw verdienmodel?

  Ernest Bouwman en Diana van Miltenburg wijzen vooral op nieuwe verdienmodellen voor de trainer. De vraag is alleen of dat de kern is. Afhankelijk van het type ontwikkelingsvraagstuk en de omstandigheden kan online leren inderdaad 100% van de traditionele trainingstijd en dus het inkomstenmodel vervangen. Maar geldt dat in alle gevallen?Rekensom lamp hand light

  De vraag naar onderscheid en resultaatgarantie

  De praktijk van vandaag is dat klanten vooral duidelijkheid willen over ‘wat levert het op?’ en ‘waarin onderscheidt u zich van anderen?’. Klanten willen zekerheid, garantie. Maar, hoe kunt u een klant zekerheid bieden, terwijl u als geen ander weet dat veranderen een complex en onvoorspelbaar proces is? Dat zijn op zich geen nieuwe vragen, ze worden wel steeds duidelijker gesteld. Het is tijd voor een duidelijke nieuwe toegevoegde waarde.

  Online tooling in het advieswerk?

  Hoe kunt u als adviseur online tooling inzetten om bewegingen op gang te brengen en te houden? Dit is een nagenoeg onontgonnen terrein in de advieswereld, maar het biedt veel ongekende mogelijkheden.
  Veel werkzaamheden kunnen online veel beter voorbereid worden dan offline. Voor de adviseur of trainer betekent dit experimenteren met nieuwe, soms onbekende, instrumenten en een geheel andere denk- en werkwijze. En vaak wennen aan een hoger tempo, want goed voorbereide deelnemers gaan veel sneller. Er komt dus veel op u af als u bereid bent als adviseur of trainer van de toekomst te gaan acteren.