Mijn eerste honderd dagen bij Human Talent Group – Myrthe Luttikhuis

Myrthe 100 dagen

Deel dit artikel

Time flies when you’re having fun! Onze content developer Myrthe Luttikhuis is al honderd dagen in dienst. Hoe ze het vindt bij Human Talent Group? “Ik vind het gaaf dat ik nu al zo’n impact heb mogen en kunnen maken,” zo geeft ze aan. Dat klinkt goed! Laten we eens kijken waar ze die impact maakt.

 

STERKopleiding 2.0

Als content developer zet Myrthe haar expertise in voor het maken van ijzersterke L&D content. In de afgelopen honderd dagen heeft ze dit onder andere gedaan voor de LFB. Hiervoor ontwikkelt Human Talent Group momenteel de STERKopleiding 2.0. Dit is een opleiding tot ervaringsdeskundige voor mensen met een verstandelijke beperking.

Myrthe heeft voor de opleiding beroepstaken ontwikkeld waarin de studenten een opdracht moeten volbrengen, bijvoorbeeld het geven van een gastles. Dit doen ze door middel van verschillende deelopdrachten en het invullen van werkbladen. Alles wat hierbij ontwikkeld wordt, dient de examenstandaard te volgen zodat de studenten voldoen aan de eisen voor het diploma.

Daarnaast heeft Myrthe ondersteunende bronnen ontwikkeld waarin extra informatie staat. Deze kunnen de studenten gebruiken om de beroepstaken te voltooien. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan informatie over hoe je een zakelijk profiel moet maken.

 

AI-video’s

Myrthe draait haar hand niet om voor de nieuwste technologieën. Zo is ze niet alleen betrokken geweest bij het ontwikkelen van filmpjes van ervaringsdeskundigen waarin de verschillende onderdelen van de opleiding worden geïntroduceerd; ze heeft ook AI-video’s ontwikkeld voor de lesstof binnen de STERKopleiding 2.0. Door de lesstof niet alleen als tekst en afbeeldingen te presenteren, maar ook als video, wordt de toegankelijkheid vergroot voor de doelgroep. De AI-video’s maken de onderwerpen op kosteneffectieve wijze begrijpelijk voor de studenten.

 

Impact maken

Myrthe heeft ook veel gehaald uit het contact met de eindgebruikers van de content die ze maakt. Zo heeft ze gesproken met ervaringsdeskundigen en coaches van de LFB tijdens kennismakings-, brainstorm- en feedbacksessies. “Ik vind het mooi om te zien hoe betrokken alle ervaringsdeskundigen en coaches van de LFB zijn bij dit project. De opleiding wordt in samenwerking ontwikkeld en ik heb op deze manier kennis mogen maken met de belevingswereld van ervaringsdeskundigen,” aldus Myrthe.

Deze input zorgt ervoor dat ze beter kan inspelen op de behoeften die er liggen, wat resulteert in een opleiding die er daadwerkelijk toe leidt dat de studenten kunnen afstuderen als ervaringsdeskundige. Myrthe: “Zo kan ik er onder andere voor zorgen dat het taalgebruik in de opleiding voor hen allemaal te begrijpen is en dat de voorbeelden zoveel mogelijk aansluiten op de praktijksituatie.”

Myrthe is blij met deze start bij ons: “Ik werk met veel plezier aan dit project en vind het gaaf dat ik in mijn eerste honderd dagen bij HTG al zo’n impact heb mogen en kunnen maken.”

We kijken ernaar uit meer te zien van de betekenisvolle input van Myrthe!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang regelmatig actualiteiten en tips over onboarding, lerende organisaties, duurzame inzetbaarheid en meer...

Meer artikelen