Digitale weerbaarheid

Vergroot je digitale weerbaarheid door slim en verantwoord online te zijn

De mbo-opleiding Veiligheid & Vakmanschap (VeVa) leidt jongeren op voor een baan bij de krijgsmacht. VeVa-studenten krijgen tijdens hun opleiding te maken met de Landmacht, de Marine en de Luchtmacht. Tijdens de jaarlijkse Landelijke VeVa-dag donderdag 1 november komen studenten samen op het Marine Etablissement Amsterdam (MEA) om een onderwerp te bespreken wat ons allen raakt: veiligheid.

Veiligheid is een breed, actueel en urgent onderwerp. Niet alleen binnen Defensie en binnen de VeVa-opleidingen. Denk aan fysieke veiligheid en cyber awareness, maar bijvoorbeeld ook aan sociale veiligheid en veiligheid op social media.

Human Talent Group heeft microlearnings over het thema cyber awareness ontwikkeld. Met het lesprogramma Cyber Aware vergroot je je digitale weerbaarheid. Het gaat daarbij niet alleen om het beter technisch beveiligen van bijvoorbeeld je smartphone, maar vooral ook over slim en verantwoord online zijn.

De jaarlijkse VeVa-dag wordt georganiseerd door Defensie, BTG Zakelijke Dienstverlening en Veiligheid (ZDV), Stichting Praktijkleren (SPL) en de 21 mbo-instellingen die VeVa-opleidingen aanbieden.